Reklama

Izvor: http://www.mpt.gov.rs

Na osnovu podataka sa kojima raspolaže Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za zaštitu bilja nakon održanog sastanka u Briselu sa direktorom Direkcije za zdravlje i potrošače, došla je do zaključka da nijedna pošiljka maline nije vraćena iz EU kao ni iz Finske zbog zdravstvene neispravnosti.

Pre početka sezone berbe malina, Uprava za zaštitu bilja pokrenula je niz sastanaka sa proizvođačima i prerađivačima malina i kupina, kao i sa udruženjima proizvođača, a u cilju preduzimanja mera za povećanje bezbednosti proizvoda (maline i kupine) koji se prodaju na našem i evropskom tržištu .

Na sastanku koji je održan u Upravi za zaštitu bilja, sa prerađivačima maline i kupine, konstatovano je da se sprovode aktivne mere kontrole kvaliteta i zdravstvene ispravnosti proizvoda koji se ogledaju kroz uvođenje HACCP i “Global gap“ standarda .

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">