Reklama

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i dr Anto Gajić, predsednik Područne privredne komore Bijeljine Republike Srpske potpisali su u Novom Sadu ugovor o partnerstvu i predstavljanju privrede Vojvodine na 17. međunarodnom poljoprivrednom sajmu „INTERAGRO 2018“ u Bijeljini. Jedan od najvećih sajmova poljoprivrede u BiH održaće se od 20. do 22. septembra 2018, a na njemu će, po najavi organizatora AD „Grad“ iz Bijeljine, učestvovati oko 300 izlagača iz BiH i regiona.

Privredna komora Vojvodine nekoliko godina unazad nije organizovano učestvovala na ovom sajmu. Ovog puta privredni subjekti su pokazali interesovanje za učešće s obzirom na intenziviranje privredne saradnje između Vojvodine i Republike Srpske.

– Agroprivredu Vojvodine na „INTERAGRO 2018“ predstaviće 12 preduzeća, uglavnom iz prehrambeno-prerađivačkog sektora. Očekujemo da će u toku trajanja sajma biti potpisani novi poslovni ugovori i da će se obostrano korisna saradnja privrednih subjekata Vojvodine i Republike Srpske uspešno nastaviti. Za sedam meseci vrednost ostvarene razmene dobara iznosi 345.000.000 evra, a do kraja godine trebalo bi da bude udvostručena, istakao je predsednik PKV-a Boško Vučurević.

Autor: K. R.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">