Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je Pravilnik o izmenama pravilnika o korišćenju podsticaja za organsku biljnu proizvodnju.

Izmenama Pravilnika podsticaji koji se ostvaruju za organsku biljnu proizvodnju uvećavaju se za 400% u odnosu na iznos za podsticaje koji se u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuje raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju isplaćuju za osnovne podsticaje za biljnu proizvodnju. Do sada je to uvećanje iznosilo 120 odsto.

To znači da od ove godine proizvođači u organskoj proizvodnji mogu da ostvare 26.000 dinara po hektaru.

Maksimalni iznos koji korisnik podsticaja može da ostvari je 520.000 dinara (20 hektara), dok je prošle godine taj iznos bio 228.800 dinara.

Zahtev za podsticaje u organskoj biljnoj proizvodnji, podnosi se jedanput godišnje, u dva primerka Ministarstvu finansija – Upravi za trezor, od 03. maja do 30. juna tekuće godine.

Autor: A.M.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">