Treći sajam organske poljoprivrede i zdravijih stilova života BioBalkan ekspo 2012 održaće se u Beogradu od 26. do 29. septembra, najavili su danas organizatori.

Na Beogradskom sajmu svet organske poljoprivrede predstaviće oko 50 domaćih i desetak stranih proizvodjača organske hrane, ali i proizvodjači odeće od prirodnih vlakana, kao i proizvodjači prirodne kozmetike.

Posetiocima će biti ponudjene stare sorte jabuka – kožare, kolačare, budimke, šarenke, domaće kruške, šljive, belo i crno groždje, hokaido bundeve, beli i crveni krompir, kelj, futoški i kupus iz Kine.

U ponudi će biti i razne vrste paradajza, tikvice, domaći pasulji, mungo, modro-plavi kukuruz, ječam, hlebna pšenica, raž, heljda, ovas, orašasti plodovi, lekovito bilje i preradjevine.

I ove godine, biće izloženi odevni predmeti od 100 odsto čistog, organskog pamuka, prirodna kozmetika, eterska ulja.

Izlagači iz Austrije, Nemačke, Holandije, Tunisa, Indije, Italije i Luksemburga, predstaviće svoje tradicionalne proizvode, dok će Agrilajf, vodeći indijski proizvodjač ekoloških sredstava za negu biljaka, ponuditi više od 80 proizvoda za ishranu i jačanje biljaka u organskoj proizvodnji.

U pratećem programu sajma, održaće se 3. nacionalno savetovanje o organskoj proizvodnji, koje se ove godine organizuje pod nazivom „Moja farma“.

Prvi put i proizvodjači sa pet domaćih ekoloških farmi predstaviće svoj sistem proizvodnje.

Za one koji i sami razmišljaju o prelasku na neki vid organske proizvodnje, biće obezbedjeno specijalno „Organsko savetovalište“ u kojem će moći da dobiju sve potrebne informacije i nabave literaturu iz te oblasti.

Izvor: http://www.zelenasrbija.rs/