Natasa

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 5.790

    Hvala Vam Milivoje na vashoj ponudi za pomoc,  znaci sok je lagerovan na ambijentalnoj temperaturi, a za njegovu proizvodnju koristimo koncentrisani sok od jabuke  70 Brix. Nakon pasterizacije koja se odvija na oko 90 C, toplog punjenja sok prolazi kroz tunel gde se hladi. Dali je moguce da zbog nedovoljnog hladzenja, znaci nismo postigli temperaturni shok posle pasterizacije, dodze do stvaranja taloga t.e. sluzave materije koja je ista kao i kod jabucnog octa. Dali mozda dolazi do fermentacije shecera u alkohol pa u ocetnu kiselinu? Unapred zahvalna.

    Član 5.790

    Postovani Mlaen, bila bih vam zahvalna ako mi izadzete u susret. Kao sto rekoh posle desetak dana od proizvodnje soka od jabuke, na dnu ambalaze (ne kod svake) javlja se sluzav talog. Pretpostavljam da je to neka vrsta gabe…

    Član 5.790

    Postovane kolege, radim kao tehnolog u fabrici za sokove. Obracam Vam se zato sto i mi imamo slican problem kao i koleginica Dragana. Cesto  puta kad tocimo sok od jabuke u elopak ambalazi (posle pasterizacije od 90-92 C imamo toplo punjenje ) od iste sharze, posle desetak dana u soku nam se javlja sluzav talog. Molim Vas ako mi iko moze pomoci oko ovog pitanja bila bih Vam zahvalna. Pozdrav!

    Član 5.790

    Postovani Marinko, mogu li dobiti Vasu E-mail adresu, radi kontakta uvezi pitanja oko alkalizaciju kakaa? Puno hvala!

    Član 5.790

    Hvala Marinko na Vasoj dobroj volji za razmenu iskustva. Zanimame dali Vi vrsite alkalizaciju i ako je vrsite koju alkalnu so ubotrebljavate, ja imam saznanja da se alkalizuje sa K2CO3 do PH=6.8-7.2. Kako se dozira K2CO3,koja kolicina na kg.kakaoa. Dali preradzujete kakao zrna ili nabavljate poluproizvode t.e. kakao pogacu? Pozdrav Natasha!