• Autor
    Članci
  • Član 1.051

    Malo sam skeptican postao sa primenom istih u proizvodnji kobasica.Pokraj smanjenja kala i lakse manipulacije sa njima nego sa prirodnim omotacima mene interesuje misljenje i drugih ljudi i iskustava sa ovim omotacem.Kolagen koji koristimo je cutisin iz Ceske.

    Član 3.082

    Kolageni omotaci su odlicna zamena prirodnih omotaca. Proizvod pokraj smanjenje kala i laksu manipulaciju, je i mikrobioloshki bezbedniji nego proizvod u prirodnim omotacima. Kutisinov kolagen je ok, ja sam koristila Naturin i Edicas i sam zadovoljna kvalitetom omotaca

    Član 1.494

    Zdravo Mihajlo,
    Cutisin proizvodi najkvalitetniji omotac, svakako.
    Medjutim, preporucio bih i Koteksove omotace (Novi Sad), odnosno Naturinove. U Koteksu se proizvode Naturinovi omotaci, nejestivi omotaci. Jesu mikrobioloski otporniji.
    Proizvode se od govedjeg spalta. Hemikalije koje se koriste za dobijanje ovog proizvoda su: kiselina (HCl), glicerin, aldehidi kao sto su formaldehig, glutardehid. Bezbedni su za upotrebu ako se pitanje na to odnosi. Mogu se proizvesti prema nameni odnosno masini za klipsanje svakog proizvodjaca kobasica.
    Proizvodnja ovog omotaca u Koteksu, kontrola kvaliteta i razvoj su zaista na zavidnom nivou, tako da bih preporucio Koteks..
    Ukoliko treba neki detaljniji opis, ne ustrucavajte se da me kontaktirate.
    Pozdrav.

    Član 431

    Ipak bih prokomentarisao ovu temu, mada i dalje ne stoje datumi poruka, što bi nam mnogo značilo.

    Kutizinovi omotači u proizvodnji polutrajnih kobasica su godinama prisutni na tržištu Srbije i veoma dobrog su kvaliteta. Imate najmanji škart, može na punilicama veoma brzo da se puni ako se vodi računa da se ne kvase. Sa suvom cevi i bez vode na uvrtanju nemate problema pri punjenju, još ako je gumica bar relativno dobra – sve ide bez problema, može dosta tvrdo da se puni.

    Naturinovi omotači, po mom mišljenju, su na drugom mestu, pre svega jer su tanji i ne može se postići ista brzina i pritisak prilikom punjenja.

    Kod trajnih kobasica je slična situacija.

    Član 2.776

    Uz dužno poštovanje na prethodni komentar ipak bih rekao da je bar po meni Naturin tri klase ispred Kutizina jer je puno finiji i nježniji na ugriz, a druga je stvar što mi radimo na dotrajalim punilicama i ko zna kad servisiranim, a bogami nekima je teško i da podese punilicu. Što se tiče te “ tvrđe “ varijante u Naturinu imate i tu opciju, samo treba kontaktirati ljude.

    Član 431

    Posle ovog „tri klase“, voleo bih čuti još neko mišljenje, možda sam ja ipak u krivu…

    Član 11.089

    Ja bih predlozio celulozne omotace tipa NOJAX ili LCC ( R ili Precision ) ili cak Fibrous za trajne proizvode. Celuloza je ipak dosta kvalitetniji proizvod od kolagena.

    Član 11.089

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.