Safet

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 2.776

    Poštovane kolege,
    Ako je riječ o pravilnicima pročitajte član 44. Pravilnika o kvaliteti prizvoda od mesa Srbije gdge se kaže da je dozvoljena upotreba aditiva,a šta su aditivi mislim da je jasno. Ja sam iz Bosne i kod nas nije dozvoljena upotreba polifosfata, skroba i sl. A što se tiče Leskovca tu već prelazimo u istoriju, ali svaka čast za leskovački roštilj. Probajte nekad i sarajevske ćevape.
    Pozdrav.

    Član 2.776

    Pozdrav,
    Što se tiče ćevapa u pravilu je najbolje koristiti kompletan prednji čerek (70/30). Znam da nije dobro za kalkulaciju, ali nemožete imati i kvalitet i cijenu. Mislim da je puno efikasnije za očuvanje sočnosti i volumena upotrebljavati hidrirana biljna vlakna, jer soja mijenja ukus i boju proizvoda.Za očuvanje boje i svježine imate veliki br. preparata na bazi Na-acetata i nekog antioksidansa.

    Član 2.776

    Moguće je da je prilikom kuterovanja pregrijana masa pa je došlo do odvajanja vode i masti, a proizvod izgleda kao nedovoljno termički obrađen.Treba obratiti pažnju na temperaturu koja bi, zavisno od upotrebljenih aditiva,trebala da bude oko 12°C.

    Član 2.776

    Uz dužno poštovanje na prethodni komentar ipak bih rekao da je bar po meni Naturin tri klase ispred Kutizina jer je puno finiji i nježniji na ugriz, a druga je stvar što mi radimo na dotrajalim punilicama i ko zna kad servisiranim, a bogami nekima je teško i da podese punilicu. Što se tiče te “ tvrđe “ varijante u Naturinu imate i tu opciju, samo treba kontaktirati ljude.