• Autor
    Članci
  • Član 16.196

    Prodajem mali proizodni pogon za preradu voća i povrća i proizvodnju gustih sokova, sa kompletnim tehnološkim receptima i procedurama. Oprema je sledeća:

    – duplikator zapremine 350l sa gasnim grejačem snage 18Kw (100l kaše izbacuje do tačke ključanja za 18-20 minuta),

    – Mlin za usitnjavanje voća i povrća (raspon usitnjavanja 0.1-5mm), kapacitet mlevenja od 200-3000kg na sat,

    -Pasterizator (paster kada) zapremine 250l,

    -Pasirka sa sitima od 1mm i 0.2mm kapaciteta od 200-3000kg/h,

    -protočni pasterizator sa prijemnim sudom zapremine 350l i brik tehnologijom na punilici, poluautomatski mod punjenja kapaciteta 1200-1500 punjenja na sat, zapremina doze od 110-1500ml. Temperaturni opseg do 120*C na punjenju.

    -thermo tunel, industrijski, sa širinom trake do 700mm. Brzina pakovanja do 18 paketa u minuti.

    Sva oprema je od nerdjajućih (inox) materijala sertiffikovanih za upotrebu u prehranbenoj industriji.

    Napominjem da se sa opremom i tehnoloskim procedurama i receptima dobija i kompletan posao sa razvijenim tržištem, koji je vrlo uspešno vodjen u proteklih 5 godina.

    Razlog prodaje je isključivo ličan i privatan.

    Cena je 12000 eura.

    Više informacija na tel  0658658222.

    Saša

    Izvinjenje administratorima foruma ukoliko ovakvim postom kršim neko od pravila foruma ali ne znam bolje mesto gde bih mogao da ovo objavim imajući u vidu šta se tačno nudi.

    Član 16.196

    Oprema je prodata. Oglas više nije važeći.

    Član 19.531

    Pozdrav svim ljubiteljima zdrave hrane, kompanija Kompak doo se duzi niz godina bavi proizvodnjom procesne opreme, najvise u sferi prehrane. http://www.kompak.rs Na navedenoj adresi mozete pogledati asortiman proizvodnje. Na sva vasa pitanja odgovoricemo u najkracem roku. Veliki pozdrav

    Član 22.481

    Dragi prijatelji,

    Htela bih da zapocnem posao vezan za proizvodnju dzemova I ajvara po tradicionalnoj recepturi.Zelela bih da mi neko pomogne u razmatranju ove ideje I ukaze na to kakve procedure treba ispostovati I koja je sve oprema neophodna za ovu vrstu proizvodnje.

    Hvala puno

    Član 27.011

    Pozdrav svima,
    Prilikom kratkog pregleda ovog sajta mogu da konstatujem da ima dosta korisnih informacija i pametnih ljudi sa vec nekim dobrim iskustvom.
    Zeleo  bih da dobijem odgovor u vezi sledeceg:
    Imam vec neki pristojan zasad dunja od nekih 300 sadnica u 3.godini pa bih zeleo da otpocnem proizvodjnu slatka od dunja.
    Zanima me kakve su masine potrebne, kakvi uslovi, papiri  i sve sto  znate u vezi toga?
    Unapred hvala!

    Član 25.337

    Poštovani forumaši,

    imam jedan problem nadam se da mi neko može pomoći, a radi se o prirodnom soku od Jabuka + mrkva, nakon određenog vremena skladištenja  nestala je ona žućkasta boja, te mi se pretvorila u kristalnozeleno crnu boju sa mrkvom na dnu, ali i kada ga promućkam nije mi više ona žuta boja mrkve, moželi mi neko reći zašto se to dešava i kako da otklonim taj problem.

    Unaprjed hvala

    Član 451

    Duska pozdrav.

    Mogu pomoci oko pocinjanja proizvodnje domacih dzemova i ajvara. Imam visedecenijsko iskustvo u tome. Pomoc pruzam odmah i konkretno.

    Sasa, da bi se proizvodilo dobro slatko od dunja ne postoje nikakve posebne masine. Ako ste pocetnik najbolje je da to zasnujete u okviru domace radinosti.

    Zdenko, vi najverovatnije niste unistili enzim katalazu pa je doslo do tzv enzimatskog potamnjivanja i samim tim do promene boje soka jabuka. Ako se sve odradi kako treba boja soka ce dosta dugo ostati prirodna.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant; 062-8286083, 064-1941083

    Član 27.121

    Gospodine Jović, možete li mi pojasniti kako uništiti enzim katalazu, jer i ja imam isti problem sa potamnjivanjem soka. Je li dovoljno obratiti pažnju na pasterizaciju, ili treba uraditi još nešto da ne dolazi do toga.

    Unaprijed hvala i puno pozdrava.

    Član 451

    Elvedin pozdrav. Enzim katalazu je najbolje unistiti termicki. Ako je pasterizacija soka jedini termicki tretman onda se do njega ceka dosta dugo i enzim jako brzo promeni svetlu prirodnu boju jabuke u tamnu. Zavisno od toga koji sok jabuke proizvodite, bistri ili mutni, treba i odabrati pravi i trenutak termickog tretmana. Takodje je jako bitno koju sortu jabuka preradjujete; neke sorte tamne jako brzo a neke sporije, a sve zavisi od kolicine ovog enzima. Ovde govorim o enzimatskom potamnivanju. Postoji i tzv. neenzimatsko potamnjivanje koje nastaje usled izlaganja zdrobljenje jabuke jako dugo dejstvu vazduha, u prvom redu kiseonika, zatim ako imate dosta metalnih povrsina koje su u stalnom dodiru sa jabukom. Sve ovo utice na potamnivanje i sok ima jako ruznu boju rdje. Potamnivanja se mogu donekle spreciti blagovremenim dodavanjem u izdrobljenu jabuku limunske kiseline i/ili L-askorbinske kiseline. Ako ste blizu Beograda predlazem da se nadjemo i mogu Vam sve objasniti i na najdirektniji nacin pomoci.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant; 062-8286083, 064-1941083

    Član 27.121

    Gospodine Jović, prije svega hvala na odgovoru.

    Nisam blizu Beograda, ali Vaši savjeti i sugestije će mi puno pomoći u poslu kojim se bavim.

    Još jednom veliko hvala i čujemo se nekom drugom prilikom.

    Srdačan pozddrav,

    Elvedin.

    Član 27.568

    Poštovani g. Jović!

    Molim Vas za odgovore na slijedeća pitanja:

    1. Koja je okvirna razina C vitamina u svježe pobranoj jabuci kod sorata zlatni delišes, granny smith i idared, a koja nakon 3-4 mjeseca skladištenja tih istih sorata? Za koliko % se otprilike ona smanji? Koliko C vitamina bi bilo potrebno dodati kod prerade svježe pobrane jabuke, a koliko kod jabuke koja je uskladištena u klasičnoj hladnjači 3-4 mj.?

    2. Što točno pasterizacija soka od jabuke učini soku po pitanju nutritivnih vrijednosti i sastojaka općenito (na 78-82 C)?

    3. Na kojoj temperaturi se razgrađuje C vitamin u jabuci? Da li ga pasterizacija razgradi?

    4. Koji je redoslijed prešanja jabuke prema sortimentu (od gore navedenog sortimenta)? Da li idu u prešanje prvo sorte s više C-vitamina, pa onda one s manje, radi oksidacije?

    5. Da li u prodaji postoji i jabučna kiselina i da li se s njom može raditi korekcija soka?

    Hvala vam puno na pojašnjenjima i odgovorima.

    Lijep pozdrav,

    Valentina

     

     

    Član 451

    Valentina i ostali, pozdrav.

    Dvoumio sam se dali da uopste odgovorim na ova pitanja, ali posto sam prozvan pristajem. Ja sam covek prakticar i mene interesuju prakticne stvari, a podacima se nikada nisam zatupljivao. Prakticne stvari su dobiti sto bolji proizvod u datim okolnostima. U tome uspevam. Zatupljivanje je koliko ima vitamina C u pojedinim sortama. To profeori ni doktorante ne pitaju na odbrani doktorske disertacije. Zasto? Zato sto je to relatvna stvar i menja se godinom i podrucjem gde se gaji jabuka, a pogotovu zavisi od agrotehnickih mera. Kolicina vitamina C u jabuci nije od primarnog znacaja. Samo mi recite da ste negde videli da hladnjaca sa svakim kontigentom prispeca jabuke meri vitamin C. To se radi izuzetno i to samo u naucne svrhe, da bi se utvrdilo kako hladjenje i cuvanje jabuke utice na promenu ovog vitamina. Dakle, jos jednom, ja sam prakticar a ne zaglupljivac.  Tacno je da pasterizacija utice na promenu nutritivnih vrednosti, ali zasto da je temperatura 78-82 stepena, zasto ne spominjete HTST-postupak. Vitamin C se razgradjuje na svim temperaturama, a na temperaturama pasterizacije pogotovu. Sve zavisi od temperature i vremena delovanja. Jabuke se ne presuju prema sadrzaju vitamina C, jer ko je blesav u sezoni berbe da ga meri za svaku sarzu prispeca. Jabuka i sve sirovine se preradjuju prema starom i dobro poznatom pravilu – sto prvo udje, prvo i izadje. Da li u prodaji postoji jabucna kiselina…, verovatno postoji i njome se moze vrsiti korekcija soka, ali to ne treba raditi. Zagovornik sam sasvim druge tehnologije. Inace presovanje je stara, vec zastarela i vec prevazidjena metoda. Jabuka se u sok moze preradjivati drugim metodama. To ovde niko ne spominje. Jos jednom da zakljucim. U stanju sam da dobijem izuzetan sok od jabuke. Moji poslodavci su zadovoljni ovim.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant; 062-8286083, 064-1941083

    Član 30.104

    Imam ja sve šta se tiče proizv odnje  prirodnih sokova za Vas ako ste zainteresirani Javite se na

    na E-mail: rbzd2012@gmail.com   Dat ću Vam to u pola cijene, jer sam u godinama i pred penzijom sam. Sve je na mjestu posloženo i može se isprobati na licu mjesta. Nekoliko strojeva tj. oko 70% su novi a neki su ko novi u izvrsnom stanju i sve je u ispravnom stanju ( moderna tehnologija ).1. Centrifugalni uređaj za pranje i mljevenje sa senzorom WA-LC 2000kg/h   VORAN2. Presa za presanje voća EBP 500/ 700kg/h   VORAN3. Filter grbi DN25 VORAN4. Posuda za prikupljanje soka  orginal voran 65l sa automatskom pumpom za istakanje u bačvu VORAN5. Pasterizator sa novim Lamborginijem na lož ulje kapaciteta do 470 litara na sat6. Kompresor od 500l  11bari7. Filter VELO 3m2 (za filtraciju )8  Punilica i Čepilica automatska ( blok )9. Etiketirka automatska10.  Tunel za pakiranje automatskisve navedeno ima svoje priključke i međusobno povezani.Kad sam rekao da dajem u pola cijene, onda sam rekao cijena je 57700 Evra, + vaš PDV,dao sam Vam na uvid da ispitate stvarne cijene.  Pozdrav !    inf  rbzd2012@gmail.com

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.