O emulgatorima ili receptima za topljenje sireva

Obren Pejić

Kao osnovne kemijske supstance koje ulaze u sastav recepata za razne emulgatore danas se koriste limunska kiselina, natrij karbonati, fosfati i sol.

Stručni rad

Moderne maslarne

Josip Urban

Ako pogledamo moderne maslarne, vidjet ćemo, da se njihova oprema u malo godina temeljito promijenila. Glavni stroj u maslarni je bućkalica. Ne vidimo drvene kombinirane američke duguljaste i kratke bućkalice s valjcima za gnječenje; zamijenile su ih moderne bućkalice od nehrđajućeg čelika, a bez valjaka. Nadam se, da će već uskoro iz naših novih mljekara nestati drvenih bućkalica, koje kvare lijep dojam o opremi drugih odjela.

Stručni rad

O opremi laboratorija u mljekari

Matej Markeš

Ističe vrijeme čisto praktičarskog rada u mljekarama. Suvremeni pogon ne možemo ni zamisliti bez dobro organizirane laboratorijske kontrole sirovine, poluprerađevina i finalnih proizvoda.

Stručni rad

U Kranju i Osijeku održan tečaj za savjetodavnu službu u mljekarstvu

Dragoljub Đorđević

U okviru organizacije Poljoprivredne službe u našoj zemlji koja je sada u toku, već je sazrelo vrijeme za pristupanje organizaciji mljekarskog sektora ove službe kod nas. Zasad ovu službu nazivamo savjetodavnom službom, mada će njen naziv svakako biti mljekarska služba.

Stručni rad

Neka iskustva sa posliješkolsko prakse

Svetozar Karabašević

Stručni rad

Za naše selo

Eugen Nežić

Stručni rad

Napravi novu temu u “Literatura”

Napišite komentar



<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">