Reklama
Knjige  |  

OPĆENITO O ČASOPISU

Prvi hrvatski časopis „MESO“ pokrenut je u rujnu 1999. god. Razlog pokretanja časopisa jest višenamjenski, za one koji površno znaju nešto o mesu i ribi časopis ima edukativan cilj, a za one kojima je to profesija služi kao dodatak njihovu znanju.

S obzirom na komparativne prednosti te neiskorištene potencijale Republike Hrvatske u svim granama stočarstva, peradarstva i ribarstva uz zabrinjavajuće podatke o proizvodnji a poglavito o uvozu i izvozu, vjerujemo kako će časopis „MESO“ sadržajno i tematski uspjeti pružiti dovoljno informacija za razvoj iste djelatnosti, kako malim obiteljskim gospodarstvima tako i našim velikim proizvođačima.

TEME KOJE POKRIVA ČASOPIS

Časopis“MESO“ prati najvažnija domaća i strana dostignuća MESNE industrije pa na svojim stranicama obuhvaća priloge iz stočarstva, peradarstva, ribarstva kao i egzotičnog mesa. Kroz stručne i popularne priloge govori o uzgoju, hranidbi, proizvodnji, pakiranju i prezentaciji mesnih i ribljih proizvoda na tržištu.

U svakom broju ukazivati ćemo na probleme vezane za određenu granu i njihovo rješenje. Uz sve to upoznat ćemo čitatelje s novčanim poticajima i mogućnostima kreditiranja, te informirati o događajima na sajmovima.

DINAMIKA IZLAŽENJA ČASOPISA

Časopis“MESO“ izlazi dvomjesečno, dakle šest redovnih godišnjih izdanja.
Broj 1/05. Kraj veljače
Broj 2/05. Sredina travnja
Broj 3/05. Kraj lipnja
Broj 4/05. Početak rujna
Broj 5/05. Kraj listopada
Broj 6/05. Početak prosinca

„MESO“ se tiska u punom coloru.
Časopis se distribuira na području Republike Hrvatske i u svim susjednim zemljama te se na bazi razmjene i pretplate čita i u većim europskim zemljama kao i u najrazvijenijim zemljama svijeta.
Godišnja pretplata ili 6 brojeva iznosi 400,00 kn, a za inozemstvo 70 EUR-a
Žiro račun kod Centar banke – Zagreb broj: 2382001-1100047014
Devizni žiro račun: 700100 – 56300 – 7625
Tel/fax: 2301-347, 2316-050, 2316-060

Sajt: http://www.meso.hr
E-mail: meso@meso.hr

Napravi novu temu u “Literatura”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">