Reklama
Opis firme

Ime firme: Niška mlekara

Oblast delatnosti: Proizvodnja mlečnih proizvoda
PIB: 100668525
Matični broj: 07204132
Šifra delatnosti: 15510

Kontakt:

Sajt: http://www.niskamlekara.co.rs

Google mapa:
[mappress]

Proizvodi firme:

  • Mleko
  • Kiselo mleko
  • Jogurt
  • Pavlaka
  • Sirni namaz
  • Sir
  • Topljeni sir
  • Krem maslac

Opis firme:

„Niška mlekara“ osnovana je kao mala gradska mlekara 1957. godine sredstvima UNICEF-a. 1974. godine mlekara je konstituisana kao OOUR u okviru „Agrokombinata“ Niš. Na svom razvojnom putu Niška mlekara je imala stalnu tendenciju razvoja, da bi se danas svrstala u pet najvećih mlekara u Srbiji i glavnog nosioca snabdevanja grada Niša i okoline. U toku 2007. godine većinski vlasnici AD „Niška mlekara“ Niš postaju društva „Kruna komerc“ i „Profiko“ iz Beograda sa dugogodišnjom uspešnom tradicijom u oblasti prodaje mleka i mlečnih proizvoda, što dodatno doprinosi širenju tržišta u ovom delu Srbije. Nekoliko meseci nakon toga u većinski sastav ulazi i jedan od najvećih dobavljača mleka „Pogled“ Rosica što stvara sigurnu i kvalitetnu sirovinsku bazu za Nišku mlekaru.

Uvodjenjem nove opreme i tehnoloških postupaka, kupovinom novih kamiona za dovoz sirovog mleka i razvoz gotovih proizvoda Niška mlekara ulazi u sam vrh industrijske prerade mleka u Srbiji. Značajno su unapredjeni kvalitet i obim proizvodnje kroz povećanje dnevne prerade sirovog mleka na 60.000 litara, upošljavanje novog stručnog kadra i smanjenje ukupnog broja zaposlenih na 110. Asortiman proizvoda obuhvata pasterizovano mleko i sterilizovano mleko; kiselo mlečne proizvode; meke, polutvrde, tvrde, topljene sireve i maslac. Ovde spada i pakovanje i prodaja mleka u prahu i surutke u prahu. Kontinuirani prosperitet na tržištu ostvaruje zahvaljujući pre svega standarno dobrom kvlaitetu proizvoda i novom dizajnu pakovanja istih, prateći savremene trendove u želji da zadovolji najviše kriterijume potrošača. Intenzivno se radi na uvodjenju HACCP sertifikata i Sistema kvaliteta ISO standarda.

U narednom periodu AD „Niška mlekara“ radiće na povećanju proizvodnje i kvalitetu proizvoda kao i uvodjenje moderne metode prodaje i distribucije proizvoda u želji da se zadovolje potrebe kupca i savremenog potrošača.