Reklama
Opis firme

Vinarija Vinik je osnovana 2004. godine kao rezultat zajedničkih napora Nikole Cuculja i Milojka Vilotića da stvore novu vinarsku priču iz Vršca na osnovama viševekovne tradicije gajenja grožđa i pravljenja vina pod vršačkim bregom.

Vinarija Vinik se nalazi u centru Vršca, u staroj švapskoj kući sagrađenoj oko 1900. godine u sklopu koje je i veliki vinski podrum od 200 kvadratnih metara.

Podrum vinarije Vinik je opremljen najsavremenijom enološkom opremom i sudovima, kapaciteta 70.000 boca vina godišnje. Vinarija Vinik je poznata kao proizvođač prvog banatskog bermeta, obzirom da se istorija bermeta vezuje za Frušku Goru i Sremske Karlovce. Takođe, 2007. godine, vino Vržole Noir iz vinarije Vinik je služeno u sklopu zvaničnog protokola na svečanim prijemima i večerama koje je organizovao tadašnji Predsednik Republike Srpske, dr Milan Jelić.

Ideja je proistekla iz naše želje da svim ljubiteljima vina dočaramo autentičan ambijent vinskog podruma gde sedeći za hrastovim stolovima i okruženi buradima i balonima sa vinom možete uživati u degustaciji naših najboljih vina.

Priču o vinu čućete od viteza vina, Velikog Majstora banatskog vinskog reda „Sveti Teodor“ g-dina Nikole Cuculja koji će u originalnoj odori viteza vinskog reda zajedno sa Vama izvršiti degustaciju vina i provesti Vas kroz tajne spravljanja ovog božanskog pića.

Da bi ugođaj bio potpun posetiocima je na raspolaganju akustična gitara a po dogovoru možemo obezbediti i muziku-tamburaše i zakusku.