Slađana

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 14.619

    Tehnolog

    Slažem se da ima tehnologa i „tehnologa“ pa nije ni čudo što nas tako tretiraju oni koji ne znaju razliku među njima kao što ima razlike između doktora i „doktora“, programera i „programera“…  Ono što želim da kažem to je da trebamo imati savesti o tome da proizvodimo hranu i svesti da to jedu i naša deca. Nisu pravila uvedena da se samo puni budžet već i da se uvede red da bi mi imali sigurnost u ono šta kupujemo za našu decu. Da sam inspektor ne bih imala milosti prema onima koji „pucaju“ pa ako promaše dobro je…ali nisam , već sam običan tehnolog i koliko god mogu pridržavam se svih pravila (i pisanih i nepisanih)  dobre higijenske prakse  i držim se toga da „ono što ne želiš sebi ne radi drugima“ . Pozdrav svim kolegama i uspeh svima koji su dovoljno hrabri da u ovo vreme počinju novi posao!

    Član 14.619

    Bojim se Igore da ti nismo mnogo pomogli komentarima (mi tehnolozi). Predpostavljam da te konkretno interesuje naše iskustvo sa pećima. Moje dugogodišnje iskustvo mi kaže da su duvaljke nemačkih proizvođača „miwe“ vrh u kvalitetu pečenja i lakoći rukovanja pod uslovom da nađeš dobro očuvanu odn. redovno održavanu peć. Što se tiče etažnih peći za domaći hleb, belo pecivo, pogače, lepinje i slično , dobro su se pokazale „benini“ peći. Čak odlično iskustvo ima jedan moj poznanik koji već 10-tak godina ima svoju pekaru i peče isključivo na „dadex“ pećima i etažnoj i duvaljci. Možda si već nabavio šta ti odgovara ali nekome će te informacije dobro doći.

    Član 14.619

    Smatram da smo ovu temu svi apsolvirali, a poštovanim kolegama Mileni i Milivoju predlažem da razmene e-mail adrese i da nastave sa privatnom prepiskom van ovog foruma. Smatram da ima dosta važnih tema o kojima možemo mi tehnolozi da pišemo i da razmenimo iskustva. Ne mislim ništa loše i nadam se da neću biti pogrešno shvaćena. Pozdrav!

    Član 14.619

    Žao mi je reakcije kolege koji je isprovociran komentarima pojedinaca, upotrebio i reči i upoređivanja koji nisu primereni temi. Ne verujem da je namera bilo kog učesnika u forumu da omalovažava struku ili pojedinca, ali se slažem sa tim da nije znanje znati već znanje umeti to znanje preneti i primeniti. Tako da se ništa ne podrazumeva i to ne važi samo za našu struku. Mene je sramota pojedinih kolega koji nemaju osnovna znanja iz oblasti prehrambene tehnologije, ali isto tako se divim i onima koji se stalno usavršavaju i teoretski i iskustveno. Ne stidim se da pitam i tražim savet od bilo koga, a isto tako nesebično pružam znanje i iskustvo koje imam (18 godina, od toga 14 u pekarskoj industriji). Nailazeći na dobre ljude i ja sam na isti način dolazila do vrednih informacija. Ali suprotno ovome, nisam za pružanje usluga tehnologa poslodavcima u bescenje, jer tako diskreditujemo sebe i znanje koje smo stekli. Dobar tehnolog treba da ima dobru cenu i dok je onih koji nas brukaju samo zvanjem i neznanjem, cena rada će nam biti takva kakva je da je prosečna plata tehnologa u Srbiji oko 42000 din. Pozdrav i svako dobro svima!