Rade

Napravljene poruke na forumu

 • Autor
  Članci
 • Član 24.416

  Hvala Dragane, znam sve forume u regionu, ja sam na kucnopivarstvo.rs forumu

  Član 24.416

  Hvala Vam na odgovoru Milivoje.

  Vec imam pivaru kapaciteta 50 lit po uvarku koju sam sam pravio koristeci 50 lit prohrom burad za toceno pivo.  Sada bih podigao kapacitet na 300-500 lit po uvarku. Obilazeci pivare po Holandiji video sam da su, danas mnogo ozbiljnije pivare, pocele sa preradjenom opremom za mleko, pa i dan danas rade sa njom , npr. IJ Brewerie u starom postrojenju (u vetrenjaci) i danas za kuvanje i ukomljavanje koristi iste sudove sa pocetka (preradjeni mlekarski sudovi)

  Mislim da sa mojim fondom od 1000-2000eu nemam sta da trazim u bilo kojoj radionici jer rad sa prohromom je kod nas jos uvek NASA tehnologija pa ga tako i naplacuju.

  Koliko sam video po oglasima razna polovna mlekarska oprema te zapremine moze da se nadje a da ne probijem budzet.

  Sta biste mi preporucili za ketl a sta za ukomljavanje od takve opreme?

  poz

   

  Član 24.416

  Bavim se kuvanjem piva u kucnim uslovima i zelim da povecam kapacitet.

  Nazalost novac za investiciju je problem suma koju bi uspeo da sakupim je 10-tak puta manja od cene polovnih pivara na trzistu, zbog toga hocu da koristim opremu za mlekarstvo.

  Duplikator za kuvanje i jos jedan prohrom sud od laktofriza ili izolovani tank za mleko, koristio bih za kuvanje i ukomljavanje.To sam zamislio kao prvu fazu kupovine opreme u sledecoj bih kupovao fermentore.

  Koje su najcesce zastupljene velicine cilindricnih tankova za mleko kod nas?

  Kako ne znam nista o mlekarskoj industriji i tehnologiji mleka trazim savet, pomoc oko odabira sudova koji bi se najlakse dali privesti nameni.

  Unapred zahvalan