Natasa

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 24.751

    Pozdrav Brankice,

    rado cu prihvatiti vase savete. Moj telefon je 064/8446-558.

    Hvala. Natasa

    Član 24.751

    Pozdrav svima,

    nova sam na forumu pa cu mozda postaviti pitanja koja vec postoje. Dakle, zapocela bih svoj biznis proizvodnju dzemova u manjim kolicinama, na tradicionalan nacin i bez aditiva. Vec neko vreme kuvam dzemove i poklanjam uglavnom prijateljima i kolegama.

    draganaČlan 2.18001-04-2013

    Poštovani,
    Za početak je najbolje da registrujete radnju i možete da budete paušalac ili da vodite dvojno knjigovodstvo koje je po meni bolje.Za deklaraciju imate isto ovde na nadjete Pravilnik o deklarisanju i tu ništa nije komplikovano.Proizvod dajete na analizu ali morate da imate tehnologa u stalnom radnom odnosu. Bar kodove dobijate po upućenom zahtevu GS1 Bgd ( dobijate min.100 brojeva) i plaćate godišnju članarinu koja je bila oko 12,000din. Ne morate da imate sertifikovani HACCP sistem ali morate da radite po tim principima i da imate dobru higijensku i dobru proizvođačku praksu. Sve o tome imate na Ministarstvu poljoprivrede. Morate i to još da budete upisani u registar objekata koji se bave preradom hrane i taksa je 250din.Ako Vas još nešto interesuje , rećiću Vam.Pozdrav.

    Dragana bila bih vam jako zahvalna kada biste mi objasnili sta znaci dobra proizvodjacka praksa. Zelim da budem sigurna u svaki korak pre nego sto se odlucim da krenem u otvaranje firme.

    Hvala unapred
    Natasa