Zlatko

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 30.924

    Drage moje kolege

    Ko u Srbiji još pravi ili uvozi mesne prerađevine od mesa ?

    Kad pokušate da ispečete meso kupljeno u domaćim radnjama,pola a često i 3/4 nestane ? Nekog proizvođača još i naraste dva puta ?

    U „mesnim prerađevinama „,nema mesa jer u Upravi za veterinu sede veterinari a ne tehnolozi ! Ko je uopšte zadužen za pošiljke iz inostranstva u kojiim nema životinjskih proteina.

    Posebna priča je sa „Trajnom robom „,napravljenoj od svinjskih njiški ili salamama u kojima je na jedan kg mesne mase stavljeno sedam delova bode povezanih sa zabranjenim Karagenanaom i začinima !

    Da bi ste pojeli 100 gr mesa u nekoj salami morate kupiti 800 gr, pa cenu pomnožite sa 8. Ta cena u Svetu ne postoji !

    Tehnolog

    To meso i mesne prerađevine jede i Vlada i njihovi članovi porodice 1

    Član 30.924

    Potpisivanjem Sporazuma o implementaciji standarda EU 2004. god u Bukureštu  od strane saveta ministara EU,zemljama zapadnog Balkana,namenjeno je 52 milijarde €, bespovratnih sredstava po raznim osnovama,da u narednih 10 god prilagode svoje zakonodavsvo ,implementiraju i počnu proizvodnju po EU standardima,odnosno nekadašnjim YUS standardima koje je Srbija već imala i ostvarila najveći nacionalni dohodak 1986. god izvozom poljoprivrednih proizvoda u Evropu,Englesku , Ameriku…

    Danas,poljoprivredne proizvode ne možete ubaciti ni u domaće-strane trgovinske lance jer nemaju poreklo niti su proizvedene po Pravilnicima o zdravsvenoj ispravnosti voća povrća…

    Tek , potpisivanjem međunarodnog sporazuma sa Kinom i Rusijom o izvozu poljoprivrednih proizvoda , predsednik Vučić je definisao svoje opredelenje da se konačno posle 13 god krene sa proizvodnjim po EU standarima koje sve zemlje potpisnice zahtevaju !

    Na žalost ,para je sve manje ,zahvaljujući odsudstvu struke u institucijama sistema keje na osnovno pitanje Brisela,“Ko si Ti“,nemaju odgovore !

    Sredstva su namenjena isključivo fizičkim i pravnim licima da svoju proizvodnju organizuju kako je definisano Poglavljima 11,da proizvođač zna koju zaradu može očekivati pri plasmanu svojih proizvoda za poznatog kupca , i Poglavlje 12 koji jasno govori da sva proizvodnja od „njive do trpeze“,bude u legalnim tokovima i certifikovana u svakom svog segmentu od međunarodno priznatih ,stručnih osoba sa višegodišnjim iskustvom u struci kako u procesu proizvodnje tako i plasmana gotovih proizvoda.

    Vlada plaća kotizaciju za  sredstva EU fondova koja se u najvećem delu vraćaju Briselu uz plaćanje penala, jer u zemljama Balkana nema ko da ih koristi ! Ako konkurišete i dobijete Upitnik iz Brisela vi ste završili 95% posla , odnosno Brisel vam je odobrio sredstva.Međutim ,projekat koji mora da potpiše nekoliko visokobrazovanih osoba iz struke ,sa integritetom u institucijama sistema od vlade,ministarstava do lokalne samouprave nema ko da potpiše jer nema stručnih osoba sa životnim i radnim iskustvom koji poznaju materiju.

    U Briselu radi 15 000 ljudi ,koji se bore da vi dobijete sredsva jer od toga primaju platu ! Kod nas primaju platu da ne dobijete sredstva !

    Sada je na vladi Srbije ,ako hoće da krene put Evrope ,i ispoštuje međunarodne sporazume koje je predsednik Vučić potpisao , postavi na predviđena mesta  visokoobrazovane,priznate strečnjake sa višegodišnjim iskustvom u struci,koje Evropa priznaje !!!