Reklama

Ivančo

Napravljene poruke na forumu

 • Autor
  Članci
 • Član 34.217

  Poštovani,

  molim Vas da mi pošaljete knjigu na e-mail ivo.haccp@gmail.com

  Hvala unapred,

  Ivo

  Član 34.217

  Miroslave bolje idi na opciju da imas HACCP jer ako neko ima zagube na pcelinjaku mogao bi da se pozove na losu prihranu tvojim proizvodima i tuziti te ili navuci ti inspekciju. Ovako bi imao argumente na tvoju stranu. Ja ti mogu pomoci oko uslova skladistenja i odrzavanja sirovina i gotovih proizvoda, kako i nacina proizvodnje. Imam iskustva sa implementacijom HACCP sistema za humanu ishranu, takodje sam i pcelar. Inace sto se tice mekih pogaca tu ti je bitan % invertovanog secera ili meda i fino samlevenog secera u prahu. API-TRADE iz Leskovca proizvodi mekane pogace, kazu da koriste preko 50% inverta, odlicne su, nema krupnih kristala tako da pcele ne izbacuju nista van, koristim ih 2 godine, dosad su najbolje od svih prethodno koriscenih. Ne savetujem konzervanse vec vakuumiranje kod pogaca i sveze sirupe sa visokom sanitacijom opreme, pogona i boca. Takodje dobro poznajem industrijska sredstva za ciscenje i dezinfekciju (radim u mlekari).

  Član 34.217

  BioKom-Trend posluje i u Makedoniji, nemaju konstantan kvalitet starter kultura. Potrazite kulture Danisco, DSM ili Chr. Hansen, to su top svetski proizvodjaci, sigurno imaju distibutere i po Srbiji. Sto se tice nejodizovane soli, najbolji kvalitet na Balkanu ima Solana Tuzla, JUS seko, i nema bolje!!!

  Član 34.217

  Velicina cestica u brasnu se tesko odredjuje mikrometarskim zavrtnjem zato sto su skoro sve cestice razlicite velicine. Pouzdanija metoda je kontrolno prosejavanje na slog sita kojom se dobija procentualna zastupljenost odredjenih velicina u ukupnoj raspodeli cestica.

  Inace slazem se apsolutno sa kolegom Jovicem da sveze samleveno brasno mora „odlezati“ dovoljno vremena da bi se ponovo uspostavile veze u mehanicki ostecenom glutenu.

   

  M.Tehn. Ivancho Stefanovski Stambolski, food safety consultant, +38977651111

  Visit on facebook: