Ljupka

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 236

    ..i jos nesto..najmanja visina pogona mora iznositi 3m a u magacinskom prostoru 2.8m..to NIJE po HACCP-u, vec po nasem pravilniku jer Codex Alimentarius ne propisuje visinu.. ALI!!! iz iskustva kazem (tehnolog sam pekarstva): ako zelite „industrijsku“ proizvodnju, idealna bi bila 4m (ako radite sa tunelkom)..

    Član 236

    Pozdrav!
    Ja sam HACCP auditor vec puno godina.. specijalnost su mi pekare.. Kratko i jasno:
    ako zelite proizvodnju i ne zelite probleme OBAVEZNO !!!!! angazujte agenciju i to ne bilo koju..Proverite njene reference jer ima prevaranata (kao i svuda) koji sebe nazivaju profesionalcima.. Znaci-agencija sa referencama i NIKAKO DRUGACIJE!!!!
    Sami da uvodite HACCP mozete po zakonu ali ja do sada nisam nikoga srela ko je uspeo to da uradi samostalno i kvalitetno..

    Član 236

    Pozdrav!
    Kako je HACCP moja sfera interesovanja i moj poziv, to vas mogu posavetovati da budete izuzetno obazrivi kada je u pitanju izbor konaslting agencije kojoj ćete poveriti uvođenje HACCP-a u vašu organizaciju. Postoje agencije i „agencije“. Nemojte da vas prilikom izbora rukovodi „širok osmeh“, obećanja da će biti laka implementacija i niska cena, već referenc lista agencije.
    Pogotovo se čuvajte onih koji su postali konsultanti tako što su posetili jedan seminar od tri dana… Verujte, svaka firma je različita. Ja se bavim HACCP-om već par godina, a ponekad mi je potrebno i po nekoliko dana da bih rešila neki problem.