ANICA

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 2.168

    polyclip, jako dobra iskustva s njima

    Član 2.168

    može do 10% ficle, al samljevena na 3mm, još toliko plećke na 3mm i eto finog prata. kožice su veliki rizik u tavkvom proizvodu. a soja, škrob i voda su sljedeća mogućnost

    Član 2.168

    temperatura salamure obavezno iznad 0 stepeni C, radi funkcije fosfata, ako je protočni injektor ne praviti svu salamuru odjednom radi zagrijavanja. pritisak 2 bara max, radi razbijanja mišića. bolje manje obrtaja npr.6, a produžiti intervala rada (obavezno vacuum). može i odmaranje 24 h, pa ponovno tambliranje

    Član 2.168

    da li je proizvod u kolagenom ovitku? ako jeste to može izazvati sličan problem, a ako nije može diti denaturacija radi neemulgirane masnoće( masnoća se puno prije pregrije i denaturira protein na tim mjestima). antioxidans i nitriti kada reagiraju ostavljaju žute fleke. nedostatak nitrita mjenja boju cijelim presjekom.

    Član 2.168

    CCP su točke u proizvodnji gdje se može desiti kontaminacija( mb, kemijska ili fizička) i svaki proizvođač ih određuje na licu mjesta(velik utjecaj ima i proizvođačka praksa, a svaku vrstu moguće kontaminacije treba držati pod kontrolom ( CCP je mjesto gdje ako se desi propust dalji koraci u preradi ih ne mogu ispraviti). uvijek je CCp toplinska obrada ako je ima. tako da svaki pogon može imati CCP na različitim mjestima i u različito broju, one se prilagođavaju trenutnom stanju, uvijek se mogu dodati, ili čak i smanjiti. zato vam treba HACCP plan iz konkretnog (stvarnog)pogona.

    Član 2.168

    svako postrojenje za proivodnju ulja može imati različite CCP, i broj i mjesto, zato vam treba konkretan pogon, sa njihovim HACCP planom(ako vam itko to htjedne pokazati)