Radisalav

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 1.368

    Zdravo.
    Nadam se da ti nisam umanjio elan za privatni posao.Nije mi bila namera.Prostom-,zivot je jedna neprestalna,prljava i iznad svega ruzna borba.Mislim da bi nam svima bilo za nijansu lakse da prolazimo kroz zivot kada bi ga realno sagledali.Istina je skoro uvek ruzna,ali je jedini pravi put. Da ne pametujem.Predpostavljam da je obradivo zemljiste u CG jako skupo (jer ga ima malo),kao i opremanje(voda,struja).Mozda ti je izlaz,zajednicko ulaganje sa nekim vlasnikom zemljista (ako ima garancije).Naravno da je potrebno naoruzati se strpljenjem,kod novih zasada voca.Ali prodje i to.Evo ja sam mislio da nikada necu docekati taj period pune zrelosti.Ali, prodje.Prosle sam sezone imao prvi rod kajsija, koje su bile ekstra kvaliteta(mojij sreci nigde kraja)iako sam ja sa svojim sredstvima uspeo da im pruzim minimum za prinos(kap po kap,vodorastopivo djubrivo,…).U naredne dve godine do pune zrelosti ,moram resiti plasman, pa polako.Vas dvoje ste mladji od mene,imajte samo volju i strpljenje.Proizvodnja hrane je buducnost.Eh da ja mogu u Srbiji da nadjem nekoga ko bi ulozio u zajednicku proizvodnju i preradu.A da ti u CG imas ovu zemlju kao ja ili vocnjak,ali sta da se radi.Dve drzave.
    Ne gubi nadu.Svaki covek koji zeli napred ima planove(snove).Ko uspe samo procenat da realizuje,uspece u zivotu.Samo napred.

    Ako mi bude potreban savet od inzenjera, bicu slobodan da pitam,pa ko zna mozda se i licno upoznamo kada dodjem u Podgoricu(zenina familija).

    Član 1.368

    Pozdrav.
    Misljenja sam da ti je razmisljanje dobro.Treba svoje znanje unovciti kroz svoj biznis.
    Ja sam u novom demokratskom poretku ostao bez posla (52 godine-a svi traze radnu snagu do 35 godina). Pre cetiri godine sam zasadio 270 stabala sljive i 140 stabala kajsije.O razlozima za izbor ove dve kulture ne treba diskutovati(vise pravaca za preradu,malo hemije,lako odrzavanje).Mislio sam kako se ovi politicari reklamiraju kod nas dobicu neka podsticajna sredstva za ulaganje u susaru,proizvodnju dzema ili kvalitetnog alkoholnog prirodnog pica.Mislio sam to bi mi omogucilo da formiram jos jedan vocnja tresnje na 70 ari,ali nista.Krediti,podsticajna sredstav su samo u medijima i za mali,mali,malecki broj clanova stranaka.Niko ne moze da utvrdi kako su tako data sredstva utrosena. Ovo ti pricam da znas sta te moze ocekivati,a ko zna mozda i moje sljive i kajsije ili preradjevine zavrse i u Crnoj Gori u Voli marketima.

    Član 1.368

    Blinki,
    vrlo me zanima komora koju si napravio. Imam kuma u Banatskom Despotovcu, pa bar jednom godisnje dolazim kod njega. Ako ti ne smeta dosao bih i kod tebe da pogledam susaru-komoru. Zahvalan unapred.
    Arnando