Mila

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 8.709

    Olivera, iz Subotice je čovek, zove se Milan Medan, telefon je : 063 / 8069555. Uzgaja lavandu, a pravi i etarsko ulje.

    Član 8.709

    Gospodine Nebojša,

    ispekla sam svoju prvu rakiju od kajsije. Dobila sam od 380 kg kajsija i 0,25 % šećera 100l od prvog pečenja. Tu nisam ništa odbacivala. Kod prepicanja rakije, bacila sam prvih 1,2 l , pa merila spuštanje u G ( Gradima ) sve dok nije stiglo do 17 G. Tada sam stala. jačina dobijenog srca rakije je bila 25 G, a količina rakoje je bila 23,5 l. Razblažila sam je dest.vodom do 20,6 G. Zadovoljna sam dobijenim proizvodom !

    Član 8.709

    Hvala Nebojsa na odgovoru. Recite mi pri pecenju, do koliko gradi ide prvo pecenje, mislim , kada se prekida prvo pecenje ? Kada se pocne sa prepicanjem, znam nesto da se baca neka prva kolicina, jer sadrzi metilalkohol, samo ne znam koliko je ta kolicina. Da li se tu meri jacina, kod tog odbacenog dela i sa kojom jacinom se pocinje skupljati prepecenica ?

    Član 8.709

    Imam drvo kajsije , koje je bas dobro rodilo ove godine. Do sada sam pravila pekmez, a ove godine rakiju. KADA SE DODAJE ŠEĆER, NA KRAJU ILI NA POČETKU ?  Idem na kvalitet, a ne na kvantitet ! Kajsije sakupljam svaki dan, kada otpadnu. Da li se šećer računa na zapreminu bureta, na pokupljene kajsije koje su otpale sa košticom ili na kajsije bez koštica ?

    Član 8.709

    Hvala Marko.

    Član 8.709

    Zarko, da li znate da li neko u Srbiji prodaje etericno ulje kamilice ? da li ono uopste postoji ?