sinisa

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 1.991

    Imao sam priliku da radim sa HygroPalm AW1 od firme Rotronic iz Svajcarske. Taj aparat ima tri moda rada, brzi, standard i ekvilibrijum. Analize u brzom modu se odradjuju za 4-5 min. U standard modu je duze (oko 15min i vise), dok u ekvilibrijum modu varira, moze biti za 5 min a moze i duze, zavisi od stabilnosti temp. uzorka. Najbitinije je da se pre pocetka merenja i uzorak i sonda nalaze u istoj prostoriji bar 10-15 min, kako bi aparat lakse i brze postigao konacni rezultat.
    Na ovaj aparat ne utice spoljna temperatura posto sonda koja poklapa uzorak im zaptivni gumeni prsten i jedino sto ocitava je tem. i vlaga samog uzorka, tako da nema zabune oko toga. Vrlo je precizan i lagan za upotrebu.
    Koliko sam upucen, ljudi iz firme FOOD & Logistic saradjuju sa Rotronicom i imaju na lageru aw-metar, pa mozete da vidite i sami kako radi sa vasim uzorcima. Iskreno, sve pohvale za aparat, brz, jednostavan i nije preterano zahtevan. Mislim da je cena oko 2500 eura za taj model.

    Pozdrav!

    Član 1.991

    Postoje i mali milk analajzeri koji u sklopu svojih merenja izracunavaju dadatak vode u mleku (osim proteina, mlecne masti, suve materije itd…), ali je definitivno krioskop aparat koji je najbolje resenje!…analajzeri se krecu od 1000 eura do 50000-60000 eura, zavisi od proizvodjaca i mogucnosti koje imaju!…koliko sam upucen, uglavnom sve firme koje se bave distribucijom lab.opreme imaju u ponudi ovakve aparate, bar vise na tom trzistu nema monopola!

    Pozdrav!

    Član 1.991

    AW metar u ponudi ima i firma FOOD & Logistic. Proverite kod njih, mail im je office@food-logistic.rs