Danijela

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 2.070

    Postovani,

    da li neko zna gde mogu kupiti masinu za secenje domacih kolaca, masina ce se koristiti u neindustrijskim uslovima,dakle za domacinstvo.? Hvala unapred. Informacije i ponude mozete poslati na jovanovic2412@gmail.com

    Član 2.070

    U mojoj prerai je temperatura skladistenja naznacena na 4 stepena, posto se tu skladiste polutrajni proizvodi i rok trajanja im nije veci od 2 meseca, optimalno 45 dana, posto su to pasterizovani i dimljeni proizvodi do postizanja min 72 stepena u centru proizvoda, kvarljivi su kao takvi,obavezno pre ubacivanja u komoru ostaviti ih na hladnijem mestu sa promajom i ohladiti pa ubaciti u komoru sa ujednacenom temperaturom, Potrebno je naglasiti da se temperatura komore i mesa ne treba mnogo razlikovati i da ne bi doslo do kondenzacije. Takodje obezbediti blazu cirkulaciju vazduha i vlaznost sto manju da ne bi doslo do pojave plesni na povrsini kobasica i proizvoda, preporuceno mozda i manju od 70posto.

    Član 2.070

    Postovana,

    prema vazecem pravilniku deklaracija treba da sadrzi naziv, trgovacko ime proizvoda, prepadnost grupi i podgrupi proizvoda, nacin konzervisanja ukoliko je potrebno ali posto je u pitanju sveze meso dovoljno je da stoji ohladjeno, sastav mesa tj. po kategorizaciji mesa, nacin cuvanja,uslove cuvanja (vreme i temperatura), naziv i sediste proizvodjaca, rok upotrebe. Ukoliko se usluzno proizvodi za nekog mislim da je dovoljno napisati “uslugu obrade“ za tog i tog vrsi taj i taj sa adresom i obavezno registarskim odnosno veterinarskim brojem. Veterinarski broj objekta za rasecanje mesa ili proizvodnju,subjekta koje proizvod izdaje u prodaju mora stajati na deklaraciji. E, to je po vazecem pravilniku a novi bi trebalo od nove godine negde i da se objavi sa dopunama i izmenama pa cemo videti u cemu ce biti izmenjen. Nadam se da sam bila od neke pomoci.

    Član 2.070

    Dobar dan svima. Nova sam na forumu ali imam jedno pitanje. Da li neko zna da li se u Srbiji uopste proizvodi pekarski kvasac i gde i da li se on trenutno samo uvozi iz Madjarske?