Dragomir

Napravljene poruke na forumu

 • Autor
  Članci
 • Član 9.931

  Milivoje mislim da ste upravu i da je dobro da imamo kome da se obratimo za odredjen problem.Pozdrav.

  Član 9.931

  U pitanju je kvalitet brasna ili ste testo zamesili suvise mek0.Ako ja brasno losijeg kvaliteta tj vlazno dodajte koraluks proizvodjac Puratos.A ako je testo meko zameseno i lepi se za ruke onda je los zames.Ja proizvodim kore vec 20 godina na raznim masinama,sve sto te interesuje pitaj slobodno ima tu dosta caka i nacina da se proizvede tanka  kora

  Član 9.931

  Probaj te na broj 021-547-681.Ja sam tu nasao knjigu tehnologija konditorskih proizvoda.Poz.

  Član 9.931

  Za kako krem tablu ali mozes da dodas 10-20 procenata nje da bi dobio vecu tacku topljenja krema,pokusaj nemas sta da izgubis.

  Član 9.931

  Pkusaj da dodas odredjenu kolicinu biljne masti koja ima naziv OKI/CBS mozes da je nabavis u veleprodaji Karlito u Beogradu.Ta biljna mast ima vecu tacku topljenja pa vredi pokusati.Poz.

  Član 9.931

  Da bi krem koji koristis u pecivima bio termo stabilan moras smanjiti ulje u samoj izradi krema a pojacati biljnu mast.Ako se bavis proizvodnjom krema znaces o cemu pricam.Poz.

  Član 9.931

  Tehnologija proizvodnje kora od heljde je slicna proizvocnji kora od psenicnog brasna.Jedina razlika je u sastavu brasna tj jedna trecina je cisto heljdino brasno a dve trecine je psenicno brasno.Na laminatoru se provlaci na istu debljionu kao i obicno testo za pitu,a masinu za pecenje morate malo usporiti da bi kora bila pecenija i imala duzi rok trajanja.

  Član 9.931

  Drage kolege dali bi neko bio ljubazan da mi kaze gde mogu da nabavim knjigu tehnologija konditorskih proizvoda od dr Milene Gavrilovic.Unapred hvala.