dragana

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 3.678

    Da, ukoliko u listi sastojaka iza naziva zamjena za mlijeko u prahu, u zagradi navedete sve sastojke tog proizvoda opadajućim redoslijedom. Na taj način ste potrošaču dali sve potrebne i obavezne informacije o hrani.

    Član 3.678

    Mislim da je možete naručiti i kupiti u Mlinpek Zavodu u Novom Sadu, poslaće Vam poštom.

    Član 3.678

    Poštovani kolega Aleksandre,

    nažalost Vam moram reći da ste u velikoj zabludi i da imate potpuno pogrešan stav u vezi zvanja i znanja. Zaposlena sam u firmi koja trenutno zapošljava 6 tehnologa, a vjerujte da nam je trebalo, kao što Saša kaže, otprilike 5 godina da bi svoj posao radili odlično, zarađivali svoju platu i zaradu za preduzeće. A nismo glupi, a ni socijalno ugroženi! „A pakovali smo i paprike.“ Ne znam kako bi Vi normirali proizvodnju, unaprijedili proces pakovanja paprika, kvalitet proizvoda i sl., ako nikada niste zasukali rukave i to i sami uradili? Iz vašeg obraćanja, mogu da zaključim da kao i većina kolega smatrate da time što ste završili fakultet, trebate dobiti posao koji će biti ekstra plaćen, a radi se sa olovkom i ne podrazumijeva nikakav daljni rad i učenje. Mislim da trebate poslušati savjet kolege Milivoja, te kao kolegica Jelena, ja i mnogi drugi zasukati rukave i naučiti pekarstvo. Jedino tako ćete pronaći zaposlenje na kojem ćete biti adekvatno plaćeni i cijenjeni, a ne ponižavani za 500 KM, mada vam je sa takvim stavom, po meni i to prevelika plata!

     

    Član 3.678

    Kolega,

    probajte kontaktirati Mlinpek zavod iz Novog Sada, oni imaju nešto literatureiz pekarstva  za prodaju, a sigurno Vam mogu dati info gdje da nabavite knjigu, ako je oni nemaju.

    Član 3.678

    Štapiće prije posipanja premaži četkom koja je prethodno bila uronjena u vodu, pa onda uvaljaj u susam. Ako su štapići od lisnatog tijesta, možeš tijesto posuti susamom, pa provući kroz laminator, da se susam utisne u tijesto.