Aleksandar

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 766

    Dalibore,

    mozes li da mi posaljes slike flasa koje mozes da nabavis od ovih zapremina

    Član 766

    Znam za Vetropack. Bio sam na njihovom sajtu i izgleda kao da nemaju svi iste proizvode, Hrvati, Austrijanci Cesi i ostali. Ako radis sa njima, da li onda radis i uvoz? Trebaju mi cene odredjenih artikala.

    Član 766

    Rale,

    Moram da te iskoristim kao primer preduzetnickog duha :)

    Proslo je mnogo vremena od zapocinjanja ove teme i ja sam bio zauzet naizmenicno raznim pitanjima vezanim za ovu proizvodnju a informacije nije lako prikupiti. Kako ste mi svi vi ( i drugi van foruma) pomogli da stvar sagledam iz vise uglova i shvatim da je to slozeniji poduhvat nego sto mi se u pocetku cinilo, pored zahvalnosti duzan sam da vam ukazem na jednu stvar koja bi vama mozda bila od koristi. Raletov preduzetnicki duh!!!
    Koliko je vremena trebalo da bi se termin „idejni projekat“ pojavio na ovom postu? Sticajem srecnih okolnosti ja sam vec krenuo u tom pravcu (izvinite sto vas nisam redovno izvestavao). Ali ono sto hocu da vam istaknem je da vi treba da budete malo preduzimljiviji i da bolje „prodajete svoje znanje“ i profesiju pa ce biti bolje za sve nas.
    Nadam se da cete ovo prihvatiti kao dobronamernu kritiku.

    Član 766

    ranije sam posecivao njihov sajt na kom ima svakakvih flasa za rakije. sad sam pozvao i izgleda da mogu da nabave nesto. videcu kad mi posalju mejl
    hvala

    Član 766

    „Tehnologe mozes angazovati po ugovoru o delu“

    Rale,

    dobijam kontradiktorne informacije. da li postoji neki zakon ili pravilnik kojim se definisu da li firma za preradu voca uposljava tehnologa:

    – kao stalno zaposlenog ili moze biti i po ugovoru ?
    – koji je obavezni stepen strucne spreme i smer?

    Član 766

    Alexxx u potpunosti se slazem sa tobom, porazmislio sam na ovu temu. Znam da ima puno posla da se proizvod plasira. Ali tu nema nicega za proizvodnju.
    Sta bi mi tehnolog predlozio u ovoj situaciji, kako iskoristiti objekat, liniju i uposliti ljude van sezone voca?

    Član 766

    Postovani g. Sumicu,

    slanje privatnih poruka je prilicno zbunjujuce
    upravo sam poslao pp samom sebi umesto drugom clanu :)

    Član 766

    Dalminice,

    znam sta mislis kada kazes da se male firme dosta oslanjaju na zaposlene i ponekad ne mozes da izbegnes situacije kada bi radije da kazes „to nije moj posao“, izlazak sa posla u isto vreme i godisnji odmori. to stoji.
    u ovom konkretnom slucaju stvar bi stajala malo drugacije (ispravi me ako se varam), na pr. to je sezonski posao i po mom shvatanju sama proizvodnja se desava ne duze od 6 meseci sa sve servisiranjem i konzerviranjem masina. ostalo je prodaja (i potencijalno razvoj novih proizvoda).
    mozda bi se tu uklopila ta varijanta sezonskog obrta. da li je to zakonski prihvatljivo?

    kada kazes da je najlakse osmisliti proizvod i proizvodni postupak i da bi svaki tehnolog najradije sam pokrenuo svoju proizvodnju ja tada razmisljam da je udruzivanje kljucna rec. udruzivanje znanja, iskustva i sredstava. i kad o tome govorim vec pocinjem da mislim da bi to i u mom slucaju dobra ideja :)

    hvala

    Član 766

    Dlibore,

    hvala jos jednom,
    dok citam tvoj komentar cela stvar sve manje lici na porodicni biznis a vise kao malo preduzece sa vise zaposlenih.

    jos uvek pokusavam da sagledam celu sliku i prikupim sve relevantne informacije pre nego sto se upustim u bilo sta a vasa misljenja sa licnog i profesionalnog stanovista mi pomazu da se orijentisem

    Član 766

    pozdrav svima,

    izuzetno bih cenio ako bi se profesionalni tehnolozi ukljucili u polemiku barem kratkim komentarima.
    ocigledno je da ako ulazim u posao sa sokovima cu trebati profesionalnu pomoc i da cu zaposliti nekoga a trenutno imam nedoumicu u vezi sa slabim odzivom na navedena pitanja i razradu teme pa bih bio zahvalan da mi neko objasni:

    da li su tehnolozi srecniji da rade u velikim firmama „na sigurno“ i izbegavaju start-up firme ili je tehnologija maticnog soka od jabuke toliko dosadna da ne predstavlja profesionalni izazov?

    jabuka je sjajna za pocetak ali kod nas ima i interesantnijih vocki kao sto su kupine, borovnice, maline…

    Član 766

    Pozdrav Dalibore,

    hvala ti za informacije, mada mi nije drago da cujem da je to toliko komplikovano i skupo. ja sam to kapirao kao mali porodicni biznis. I sve legalno naravno, propisno upakovano, brendirano itd. plasirao bih ga po prodavnicama zdrave hrane. ipak bi to bila mala kolicina.
    koliko bi okvirno kostao ceo poduhvat sa svim dozvolama, analizama…da je sve legalno? morao bih da imam okvirne kalkulacije da znam da li mogu da izguram stvar. u tom slucaju naravno bih bio zainteresovan za masine.

    hvala i pozdrav