Reklama

Jovana

Napravljene poruke na forumu

 • Autor
  Članci
 • Član 1.096

  Cao Beta!
  Kod pucanja keksa proveri uslove hladjenja keksa i kakva je struktura na izlasku iz peci. Slican problem sam resila korigovanjem uslova pecenja i ne prevelikim sokom u toku hladjenja. Prvi pokazatelj ti moze biti prevelika razlika izmedju sadrzaja vlage sredine i ivica keksa neposredno pre izlaska iz peci.

  Član 1.096

  Malo preterujete…gotovo svi proizvodjaci u deklaracijama naglasavaju prisustvo alergena ili supstanci sa negativnim efektima. Na zvakama postoji obavestenje o tome koliko ih je preporucljivo koristiti dnevno,preko toga moze vas iznenaditi laksativno dejstvo…isto ce vas zadesiti i ako preterate sa Coca Colom ili sampitama u lokalnoj poslasticarnici. Sto se tice E – brojeva najcesce se sirovine deklarisu pomocu njih da bi se ustedelo na prostoru na ambalazi. Manje mesta zauzima neki E nego npr. natrijum metabisulfit pa ostaje vise mesta za reklamu ili neku grafiku…Nalepnice upozorenja su super stvar mada mislim da se i tu domaci proizvodjaci popravljaju.

  Član 1.096

  Ako se radi sa razenim brasnom uvek ce nedostajati narastanja. Upravo je gluten u psenicnom brasnu krivac za lepo narastanje, drugaciji proteinski sastav uvek ce dati zbijeno testo.Bar je takvo moje iskustvo…

  Član 1.096

  Iako u konditorima i meni je ova tema zanimljiva. Na kakve konkretno probleme mislis?