Reklama

Jovana

Napravljene poruke na forumu

 • Autor
  Članci
 • Član 2.253

  Jedno pitanje…procitala sam negde u prethodnim post-ovima, da je prehrambenim tehnolozima potreban kurs HACCP, i to je ok..ali sta se desava sa ljudima koji su na Poljoprivrednom , ili Tehnoloskom fakultetu-NS..zavrsili smer kontrole kvaliteta, da li je i njima potreban sertifikat HACCP-a, ako se zna da se na istima citam jedan semestar(4 meseca) upravo HACCP/upravljanje bezbednoscu radi? Hvala!

  Član 2.253

  Iz gore navedenog postupka, mozete zakljuciti sta su CCP ! (Termicka obrada,pasterizacija)

  Član 2.253

  Hvala,Zdravko na odgovoru !

  Član 2.253

  Kolega Drazene…mislim da se dobro poznajemo ! Niti se hvalim…niti mi je to namera…samo realno gledam na stvari ! Niti vi mozete bez nas,niti mi mozemo bez vas ! Veliki pozdrav ostalim kolegama !

  Član 2.253

  Postovani Marco…ja sam upravo zavrsila Poljoprivredni fakultet,smer:Upravljanje bezbednoscu i kvalitetom u proizvodnji hrane! Dakle,mi smo prva generacija…koja je izasla sa tog smera..Generalno,ovaj smer pretenduje da postane najperspektivniji,jer je kontrola nesto sto je srz svakog procesa.Medjutim,kao sto sve inace funkcionise u ovoj drzavi,tako ide i sa traznjom posla.Uglavnom se vlasnicima preduzeca ne isplati da zaposljavaju nekog kao sto smo mi,vec svoje postojece tehnologe salju na obuke,koje by the way,nisu ni priblizno onome sto mi radimo 4 godine.Ja sam tek pocela da trazim posao.Ne odustajem.Ako nesto iskrsne,javljam se .
  Veliki pozdrav !

  Član 2.253

  HACCP je koncept i ne moze se sertifikovati .
  Sertifikacija vazi za sistem FSMS ISO 22000

  Član 2.253

  HACCP je koncept i ne moze se sertifikovati…
  Sertifikacija je jedino moguca kod FSMS ISO 22000.

  Član 2.253

  HACCP je koncept i ne moze se sertifikovati…
  Sertifikacija je jedino moguca kod FSMS ISO 22000.