Jovana

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 1.457

    [kako mogu da proverim da li je neko dzinfekciono sredstvo dovoljno razblazeno,odnosno da odredim njegovu pravu koncentraciju ]

    Neophodno ti je uputstvo za razblaživanje dezinfekcionog sredstva tj. način upotrebe od proizvođača dezinfekciog sredstva. Tako ces biti sigurna da je dobro razblazeno:)

    Član 1.457

    Isključicvo se koriste hemijska sredstva koja su dozvoljena u prehrambenoj industriji ( da imaju atest) A što se tiče HACCP sistema, zahteva se pravilna upotreba hemijskih sredstava, neophodno je posedovati sledecu dokumentaciju:
    -uputstvo za upotrebu i doziranje datog hem.sredstva (od proizvođača)
    HACCP zahteva da se vode zapisi kojima se definiše I lista dozvoljenih dezinf.sredstava (definiše ih HACCP tim), vode se zapisi o utrošenoj količini hemijskih sredstava ( na taj način se vodi računa da je utrošena odgovarajuća količina dez. sredstva,tj ukoliko ga ima više, moguća je kontaminacija proizvoda, a ukoliko ga je manje od propisane količine, postoji mogućnost da nije izvršena dezinfekcija)
    HACCP sistem samo zahteva da se može dokazati da ta hem.sredstva neće kontaminirati ptoizvod i da će izvršiti dezinfekciju.
    Što se tiče marki gaga je navela neke…