Reklama

Karlo

Napravljene poruke na forumu

 • Autor
  Članci
 • Član 6.535

  Boro,

  U Sarajevu se nalazi firma koja se bavi distribucijom Chr Hansen kultura. Milkprocessing http://milkprocessing.ba/. Jasmin-tehnolog je veoma stručan i željan da pomogne.

  Pozdrav,

  Karlo

  Član 6.535

  Pozdrav Vesna,

  Kontaktirajte me na karlobogisic@gmail.com pa ću vas uputiti u potrebnu literaturu vezano za startere.

  Lep pozdrav,

  Karlo

  Član 6.535

  Poštovani Srđane, u zavisnosti od tehnologije proizvodnje, procesne opreme i vaše želje da se radi na ovom projektu, uvek se može korigovati radman.

  Slobodno me kontaktirajte 063/1191601 Karlo

  Član 6.535

  Poštovana Snežana,
  Ajran(na Iranskom “Dough”) je popularan osvežavajući jogutni napitak u Turskoj  susednim zemljama. Proizvodi se mešanjem jogurta i vode. U principu, proizvodnja Ajrana je slična kao i proizvodnja tradicionalnog jogurta samo što se fermentisani proizvod razređuje vodom. So se obično dodaje u svrhu korekcije ukusa. Trenutno se u proizvodnji Airana koriste dve metode. U tradicionalnoj se jogurt razređuje vodom, ali u nekim zemljama na bliskom Istoku se voda zamenjuje surutkom, proizvedenom tokom proizvodnje Labneh (npr.koncentrovani jogurt ). Po drugom načinu proizvodnje mleko se razblaži vodom do željene suve materije i masti u finalnom proizvodu pre obrade i fermentacije. Za dobijanje najboljeg rezultata u proizvodnji Airana koriste se kulture koje daju visok viskozitet jogurta (EPS)i svež ukus. 
  sretno!!
  pozdrav,

  Član 6.535

  Poštovani Selime,

  Neutralizacija neželjene žute boje kod sira tipa kriška ili UF feta se vrši sa hlorofilom(zelena boja). Dodaje se pre homogenizacije a nakon toga je potrebna pasterizacija.

  Ako su vam potrebne dodatne informacije, slobodno me kontaktirajte: karlobogisic@gmail.com

  Član 6.535

  Poštovana Josipa,
  Informišite se kod zastupnika firmi DANISCO, Chr Hansen, SACCO…
  Srdačan pozdrav,Karlo

  Član 6.535

  Poštovana“mj“, verujem da Vam mogu pomoći da rešite problem.
  Pošaljite mi na e-mail:karlobogisic@gmail.com proces proizvodnje kiselog mleka(tem.pasterizacije,homogenizacija,bara?)kao i karakteristike pavlake(SH ili pH,mm, proteini…) i koju DVS mik.bio.kulturu koristite(predpostavljam da je termofilna kultura?proizvodjač)
  Srdačan pozdrav

  Član 6.535
  Član 6.535

  Za biljne masnoce pokusajte kod Novi Traiding- Novi Sad.Imali su taj program pre ali sada neznam dali jos uvek rade, treba ih nazvati.
  http://www.ntns.rs/

  Član 6.535

  Postovani kolega,
  Ako ste se odlucili za tu boju E120 trebali bi znati njenu koncentraciju.Naj ekonomicnija je 9-10% karminska kiselina koja u zavisnosti od samog proizvoda ima drugo doziranje.
  Preporuka E120-karminska kiselina 9-10%
  -sveze mleveno meso 0,01-0,05 %
  -meso u komadima termicki obradjeno 0,01-0,05 %
  -mleveno meso koje nije termicki obradjeno 0,02-0,2%
  -mleveno meso termicki obradjeno 0,03-0,12%
  -jestivi omoti 0,05-0,5 %
  Ali najpre proveriti regulative.
  Srdacan pozdrav
  Karlo