LJUBI

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 502
    Član 502

    Drage kolege

    pogledajte oglas kojim IM Matijević traži tehnologa. „Greškom“ su napisali da traže veterinara.

    U opisu posla sam video ono što je opis posla tehnologa, a u naslovu je veterinar.

    Nije mi jasno zašto Matijević traži veterinara a u opisu posla piše ono što prehrambeni tehnolog radi. To je kao da traže tehnologa a u opisu posla je lečenje životinja.
    Ja sam tehnolog i znam opis posla tehnologa jer sam radio u jednoj od najvećih klanica u Jugoslaviji.
    Ne razumem u čemu je poenta.
    Ako Vi mi  možete objasniti ali ne budite fini. Zato nas i ima toliko nezaposlenih tehnologa ili ne radimo svoj posao. Na institutu za TEHNOLOGIJU MESA u Beogradu 90% su VETERINARI, 5% tehnolozi i 5% hemičari. To Vam sve govori koliko smo degradirani.

    Na granici  kao sanitarni inspektori koji pregledavaju hranu i šalju je na analize u laboratorije rade 99% DOKTORI – LEKARI,  a tehnologa na prste izbrojati. Zašto je tako?

    Član 502

    Pozdrav.

    Ja sam  2010. godine uplatio tumačenje diplome na TF Novi Sda i dobio sam. Posle sam otišao u opštinu i upisao UVERENJE ( jer diploma mastera ne postoji) u radnu knjižicu.  Nakon gubitka posla tehnologa u nacionalnoj službi za zapošljavanje nisu imali šifru mastera te se vodim kao dipl. ing.

    Član 502
    Član 502

    Nažalost, mi tehnolozi nismo cenjeni kao stručnjaci. U industriji mesa umesto tehnologa rade veterinari. Na Institutu za TEHNOLOGIJU mesa u Beogradu 90% su veterinari. Da li oni imaju više veze sa tehnologijom mesa od nas tehnologa. Nemaju, ali tamo rade zato što su zaposleni preko veze. Nisam upoznao nekog sa srednjom školom koji ne kaze, ah taj fakultet pa to može svako završiti samo treba sesti i učiti. E pa što onda oni nisu seli i učili. Razlika je što ja imam 7 godina menje radnog staža od nekog mojih godina jer sam 7 godina studirao, ( 5 su studije i 1 je diplomski i 1 sam obnovio). Kriva je ova država što ne ceni tehnologe. Posao sanitarnog inspektora mogu raditi i tehnolozi, ali to rade uglavnom lekari preko veze. Ja ne mogu raditi posao lekara, a lekar može biti sanitarni inspektor zato što su u inspekciji većina lekari i oni će pre zaposliti lekara nego tehnologa. Hemičar treba da radi u laboratoriji ili da predaje hemiju. Tehnolog treba da je u proizvodnji, inspekcijama ili isto tako može da predaje u školi prehrambene tehnologije.
    Dipl. inž. preh. teh. – master, naravno nezaposlen jer živim u Srbiji.