Branko

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 3.376

    zahvaljujem se za pomoc.
    zelim samo da naglasim da je kolicina mleka 1000 l. Duplikator je sa zmijom do vrha. Meni nije problem da dovedem dovoljnu kolicinu toplote da to mleko ugrejem na 95 C i za 15 min. Problem je duplikator i temperature vode. Max. tempreature vode koju mogu da obezbedim sa opremom koja je za njega finansijki prihvatljiva je 110 C sto je po mom misljenju (neznam da li sam u pravu)jos uvek nedovoljna razlika za brzo zagrevanje. Problem duplikatora je sto je to napravila privatna firma i sto oni nemaju nikakvu tehnicku dokumentaciju koja bi mi omogucila da preracunam kolika kolicina toploye u jedinici vremena se moze preneti sa vode na mleko. Krace receno ja mogu dovesti dovoljnu kolicinu toplote na vodu ali je pitanje koliko se te toplote u jedinici vremena moze preneti na mleko pogotovo kada je temperaturna razlika 10-15 C.
    Ako pocnemo da eksperimentisemo to ce ovog proizvodjaca (ja sam samo majstor)puno kostati. Zato sam se odlucio da zatrazim savet.
    Imam informacija (a to mi je rekao i proizvodjac ovog duplikatora – ako je govorio istinu) da se to vec u Srbiji uspesno radi bas na ovakav nacin. Problem je sto do sada nisam uspeo da pronadjem nikoga ko to trenutno radi.