Zoran

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 172

    Najbolji odnos je 80% ćurece meso možes kompletne iskošćene ćurke i 20%svinjskog gronika.Ako imaš vremena dva dana da praviš najbolje je da isečes na manje komade ćuretinu i gronik usoliš i ostavis do sutradan da se dobro ohladi i iscedi. Kod nas se melje meso na krupniju resetku masnoća na sitniju potom dobro izmešaš sa začinima i malo ruma da postane kompaktno.Puniš u prirodna svinjska creva 32/34 na dužinu koja ti odgovara potom stavis u pusnicu i ostaviš par sati da se iscedi.
    Dimi se na klasičan način hladnim dimom da nepređe 18 stepeni u trajanju od 3 dana na bukovoj piljevini najbolje je dimiti preko dana a noću ne tako ponoviš 3 puta,potom staviš kobasicu na promaju 15 tak dana i dobiješ pravu domaću Vojvođansku kobasicu.

    Član 172

    Najbolje ti je da radis smesu na kuteru posto mozeš dosta loja i vode da ubacis a da nedodje do skupljanja pleskavica ili ćevapa,i naj bolje ti je da koristis milex ljuspice i mileksov mil roš i dobićes dobar proizvod neće se skupljati imaće punoću ukusa a računica će biti dobra.