Mladen

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 1.347

    Imam olaksavajucu okolnost sto zivim u prigradskom naselju i imam poprilicno obradivog zemljista tkz. djedovina :)
    Kad bi smo krenuli imali bi smo gdje, to mi nije problem.
    Mozda je najveci problem sami plasman proizvoda, i u startu prije nego li iole zapoceti biznis naci prave kupce za gotovi proizvod, jer ovamo ako ne poznajes neke ljude ne mozes nista uraditi.
    Izbora za zapocinjanje biznisa imamo svakako, a sto cemo ostvariti vidjecemo, inace ja sam potpuno druga struka, elektrotehnicar.

    Sto se tice savjeta, nema problema, u Podgorici smo uvjek :)

    Hvala jos jednom na iscrpnom odgovoru!

    Član 1.347

    Pozdrav.
    Misljenja sam da ti je razmisljanje dobro.Treba svoje znanje unovciti kroz svoj biznis.
    Ja sam u novom demokratskom poretku ostao bez posla (52 godine-a svi traze radnu snagu do 35 godina). Pre cetiri godine sam zasadio 270 stabala sljive i 140 stabala kajsije.O razlozima za izbor ove dve kulture ne treba diskutovati(vise pravaca za preradu,malo hemije,lako odrzavanje).Mislio sam kako se ovi politicari reklamiraju kod nas dobicu neka podsticajna sredstva za ulaganje u susaru,proizvodnju dzema ili kvalitetnog alkoholnog prirodnog pica.Mislio sam to bi mi omogucilo da formiram jos jedan vocnja tresnje na 70 ari,ali nista.Krediti,podsticajna sredstav su samo u medijima i za mali,mali,malecki broj clanova stranaka.Niko ne moze da utvrdi kako su tako data sredstva utrosena. Ovo ti pricam da znas sta te moze ocekivati,a ko zna mozda i moje sljive i kajsije ili preradjevine zavrse i u Crnoj Gori u Voli marketima.

    Hvala na odgovoru. Znam to u vezi kredita i ‘pomoci drzave’ sve jako dobro, evo prije 15 dana Ministartvo poljoprivrede u CG je davalo neku pomoc od 30% ulozenog kapitala kao da se podstakne preduzetnistvo u poljoprivredi ali avaj, ti njihovi konkursi su otvoreni bili samo nekih 15tak dana i plus morao si imati kompletnu dokumentaciju tipa ‘biznis plan’ i ostalo, pa da oni posle to sve isprovjeravaju i odluce dal da daju ili ne.
    E sad ko moze da uradi dobar biznis plan za 15 dana? Da su drugi njihovi strucnjaci bi sami radili biznis planove i besplatno davali savjete preduzetnicima za podsticaj.
    Povrh svega sve je u rukama vlasti i oni odlucuju kome ce pomoci i koliko.
    U medije su svi oni velicanstveni al to u realnosti ne ide tako.

    Član 1.347

    Sajt je odlican, mene kao laiku zaista ovo sve djeluje vrlo vrlo korisno.
    Samo napred!