Nenad

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 6.055

    Postovane kolege, ovo sam Vam predlagao prije vise od godinu dana. Predlozio bih Vam oblik AD, gdje svi imaju pravo upravljanja prema kolicini osnivackih akcija kroz ulozeni kapital, opremu, nepokretnosti,… Takva „zadruga“ modernijeg tipa, u odnosu na stari socijalisticki sistem, je najbolje rjesenje.

    Član 6.055

    Drage moje kolege,

    ima li neko 500 tona suve sljive 1.klase?

    Član 6.055

    Postovani Milivoje,

    U svakom poslu postoje Rizici koje svaki preduzetnik mora uzeti u obzir prije pokretanja novog poduhvata. Niko nece krenuti u posao ako nema Vjere u novi posao. Tu se slazem sa vama. Ali, mi zelimo da od proizvodjaca voca i povrca postanemo preradjivaca voca i povrca, da pravimo dzemove, sokove, vocno sirce, susimo voce i povrce,… Ja zelim da, svakoga koji ne razumije sta to znaci, posavjetujem da prvo odradi Biznis plan a onda predje na kupovinu susara i trazenje tehnologa. Potrebne dozvole i saglasnosti, cijena sirovine, utrosak energije, radna snaga i njihove plate, cijena transporta, skladistni prostor, kapacitet proizvodnje, kupac, otkupna cijena, amortizacija, izvozni papiri, kvalitet proizvoda, … Mnogo bi bilo lakse da nase pojedinacne napore udruzimo i napravimo ovo kao zajednicki projekat. Ja imam kupce ali nemam potreban (ustaljen) kvalitet i dovoljne kolicine susenog voca koje moram po ugovoru da isporucim. Te kolicine su navedene u ugovoru i ja moram da ih isporucim po unaprijed utvrdjenoj cijeni i moram da dam garancine koje se aktiviraju ako ne ispunim neku od ugovornih clanova. Znaci, ne radim a imam kupca :(

    Član 6.055

    Postovane kolege,

    da li je neko od vas krenuo da prvo razmislja o plasmanu a onda o proizvodnji. Prvo Plan prodaje pa na osnovu njega Plan proizvodnje. Treba pronaci proizvod koji se trazi, koji mozete proizvesti za „male“ pare i u kolicini koja se moze prodati i to po adekvatnoj (konkurentnoj) cijeni. Morate imati potrebne resurse i vjestine za takav poduhvat. Ako ih nemate ne ulazite u nove projekte ili se jednostavno udruzite (Udruzenje proizvodjaca suvog paradajza) pa zajedno kupize vecu sudaru i/ili angazujte tehnologa. Trazite od proizvodjaca susara da vas nauce osnovama susenja. Sto da ne? Cjenkajte se da vam oni dovedu tehnologa za obuku. Neka oni zaposle tehnologa i uvedu ovo kao praksu jer ce kupcu olaksati pocetak a sebi povecati prodaju susara. Ako nece, ne kupujte od njih. Ipak su pare kod vas a kupac je uvijek u pravu ;).

    Član 6.055

    Zdravo Zorane,

    imamo mogucnost da uradimo dobar posao vezan za preradu voca i izvoz. Nismo nikada radili taj posao, ali imamo partnere koji jesu.

    Mozete za pocetak da nas provjerite i kontaktirate na:

    Pozdrav,

    Nenad Vitomirovic

    Direktor

    Član 6.055

    Srbi moji dragi,
    samo polako,bez svadje. Pustite ljude da reklamiraju svoje susare, a mi da na to davamo komentare na osnovu naseg iskustva. Na taj nacin mozemo da dodjemo do najboljeg rjesenja i tehnologije. Suprotna misljenja nekada dovedu do najboljeg a nekada do najgoreg. Nemojte da se svadjate vec hajde da sve koje smatraju da je njihova tehnologija najbolja propustimo kroz sito i reseto. Kada svi iznesemo svoje argumente, mozda i nadjemo rjesenja. Zbog toga forumi i postoje.
    MIR BRACO,BOG SA VAMA.

    Član 6.055

    G R E S K A U A D R E S I !!!!!!!!
    Sada sam vidio. Moj e-mail je podgorica009@gmail.com
    Poslao sam e-mail vlasnika one adrese da se izvinem ako je neko poslao postu.
    OPROSTITE

    Član 6.055

    E, pa dragi prijatelji, cemu susare bez otkupa proizvoda.
    Hajde da fino udruzimo snage i da sve sto proizvedemo prodamo.
    Ideja nije nova, ZAJEDNO SMO JACI. Imam kompaniju koja je zainteresovana da otkupljuje voce, pecurke, povrce i to najvise smrznuto i suseno.
    Avaj, kada im ponudim kolicine koje mogu da proizvedem, pokidaju se od smeha. Kupuju po Italiji i Grckoj, a mi kao da smo zaboravili cija je zemlja najplodnija. Daj da probamo da se saberemo sa ponudom i da dovucemo ovu kompaniju da radi sa nama. Moj e-mail je podgorica009@yahoo.com Da, dobro ste videli, ja sam Crnogorac koji voli da radi!