nevena

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 1.088

    Dve godine nema odgovora,već se vidi svrha ove rubrike,hahahahaha

    Član 1.088

    Jasmina,poznato mi je,dugo godina sam u analitici O.V.Katedra uvaženog mi profesora je jako dobra,ali mnogi zaboravljaju da njihov rad ne služi za podkusurivanje na privatnom planu i u privatnim konsultanskim kućama koje dobijaju milionske iznose za projekte,od kojih ni jedan nije urodio plodom….Ulagati u istraživanje i to primeniti u praksi, s punim poštovanjem pozdravljam.Bolje da ćutim.

    Član 1.088

    “ Dobro je sto ste objavili tekst Pravilnika o nacinu i uslovima za merenje  kolicine i ispitivanje kvaliteta otpadnih voda i sadrezini izvestaja o izvrsenim merenjima iz 2016.godine Da li je neko ko se time bavi citao ovaj Pravilnik? Traze da HPK radimo titracijom,sto smo odavno prevazisli, a PAH-ove na HPLC,a svi u svetu rade i na GC/MS. Da li je to posledica NEDOSTATKA DOMACIH SRPS -METODA????“

    Moram prokomentarisati.Pravilnik što se tiče mnogih stavri kao i uredba o GVE efluenata je katastrofalna.O kakvim referentnim metodama govori i čijim,ko su ljudi koji sastavljaju prav ilnike i uredbe iz ove oblasti??????

    Odavno su laboratorije pod tiradom ATS-a.Što znači da svaka akreditovana metoda mora biti priznata.Sam pravilnik o kojem Jasmina govori je pun metoda koje su prevaziđene ili imaju i svoje alternative.Da li to znači da savremena metoda nije referentna i da ju je isključila „Lavoazijeova“ metoda samo zato što „neko“ nema noviju metodu ili obrnuto.Sramota.