Predrag

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Urednik

    Poštovani,

    Možete kontaktirati organizatore na mail office@balkanmt.com ili na FB stranici https://www.facebook.com/bwgoodfoodandwinefestival/

    S poštovanjem, uredništvo

    Urednik

    Poštovani, gospodine Damnjane

    Imali smo problem sa spamom u to vreme te je sistemski obrisan vaš komentar, proverio sam i vratio ga.

    Izvinjavamo se.

    S poštovanjem, Predrag Dupalo

    Urednik

    Poštovani, Saki i Mile, pošto je ovo prevršilo svaku meru i granicu doborog ukusa, obrisaćemo sve vaše prethodne uvredljive odgovore i u slučaju dalje eskalacije obojica ćete biti banovani sa foruma i sajta. S poštovanjem, uredništvo sajta

    Urednik

    Poštovana, dodali smo autor (Jovan Adžić spec. sci) i sada je prikazan kako treba.

     

    Urednik

    Poštovane,

    Termin sledećeg kursa je 02-03. juna. Ako ste zainteresovane molim vas da se prijavite na predragdupalo@gmail.com. Hvala.

    Urednik

    Crna sa bademom i grožđicom.

    Urednik

    Mikotoksini su sekundarni metaboliti gljivičnog porijekla koji su otrovni za životinje i ljude. Određene plijesni napadaju usjeve na poljima i tijekom skladištenja što, osim negativnih zdravstvenih učinaka, može uzrokovati ekonomske gubitke na svim razinama proizvodnje hrane i stočne hrane.
    Najvažniji mikotoksini su:
    aflatoksin, deoksinivalenol, zearalenon, okratoksin A, fumonisin i T-2 toksin

    Mikotoksine nije moguće u potpunosti ukloniti iz hrane i stočne hrane, stoga je važno rizike svesti na najmanju moguću mjeru.
    I Europska Unija je reagirala na zahtjeve i odredila najviše razine za hranu i stočnu hrane. Osim postojećih propisa i direktiva, novi propis (EC Br. 856/2005) u kojem se definiraju najviše razine fuzarijskih toksina, stupio je na snagu 1. srpnja 2006. godine.

    Da bi se spriječio ulazak mikotoksina u hranu i hranidbeni lanac, potrebno je testirati sirovine i proizvode.Prevashodno je bitno naći izvor kontaminacije,tj. početi od sirovina koje su namjenjene za ishranu životinja namjenjenih za ljudsku upotrebu, kako njihovo meso tako i njihovi proizvodi tokom života. U tu svrhu postoji čitava lepeza pouzdanih, brzih i jednostavnih kompleta testova i kolona za pročišćavanje mikotoksina.

    Pozdrav.

    Urednik

    Vi vas mail mozete u bilo kom slucaju da vidite ali drugi to ne mogu kada cekirate tu opciju. Tako funkcionise ta opcija.

    Urednik

    Na glavnoj strani foruma kliknete na opciju profil (gornji desni ugao).
    Na toj stranici imate na levoj strani se nalazi Podešavanja vezana za nalog
    Pronadjite opciju Sakrij e-mail adresu od javnosti? i stiklirajte box pored kao potvrdu izbora
    To bi trebalo da je sve.
    Pozdrav