Pero

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 10.345

    Dragi Forumaši,

    koliko vidim ništa o saradnji postali smo sebični i neželimo pomoći jedni drugome, koliko vidim nekoliko vas se prijavilo za elektronsku knjigu , neznam dali iko i dobio.

    Ja lično nisam dobio na mejl adresi , ako neko ima molio bi da mi prosledi , hvala unapred.

    Član 10.345

    Pozdrav Ruzice,

    Kao prvo koje su kolicine u pitanju sto treba da se osuse,

    javi te se da se dogovorimo ja imam veliku susaru za rinfuzno susenje. tel. 063/587-203, Pozdrav

    Član 10.345

    Poštovani,

    Dali bih mogao dobiti elektronsku verziju ove knjige ?

    ako  neko ima  molio bih da mi prosledi na adresu, perostanimirovic@gmail.com

    Hvala unapred, s poštovanjem, Pera.

    Član 10.345

    Draga Jelena ,

    Često puta i ja skuvam po koji sok , ali meni se ne pokvare ,sem prošle godine sok od malina u koji nisam stavio konzervans, pa isto tako počeo je da se nadima flaša i da curi. Ja mislim pvi razlog je da maline treba obrati i odma spremiti sok , ako stoji jedan dan onda malina počinje da se kvari , što je kod mene bio taj razlog.

    Drugo sok nemože da se sprema u plastične flaše , treba izvršiti pasterizaciju u staklenim flašama, i sok neće se kvariti. Pravio sam sok od aronije čiste bez ikakvog dodatka i ne kvarise a ukusan i prirodan za ove zimske dane sa gripom dušu dalo za popiti. Pozdrav.

    Član 10.345

    Postovani clanovi proizvodjaci susenog voca, povrca i lekovitog bilja. Ja sam Pera iz Sombora, bavim se desetak godina susenjem raznih proizvoda od lekovitog bilja do susenog povrca i voca pa i susenu alevu papriku, moji brend  je  Somboska paprika ,bez peteljke, nagradjena sa zlatnom medaljom na Poljoprivrenom sajamu  u Novi Sad 2012 i 2013 godine.  Moja susara je  sa automatskim podesavanjem temperature od +5 do 100 c, se moze podesavati.  Gorionik  je na loz ulje ili dizel gorivo, a moze da se prepravi i na plin, turbinu pokrece  elektro motor od 3 kw. Susenje  se obavlja tako sto se zagreva topli vazduh i ubacuje u prostoriju sa proizvodom za susenje. Kod mene velicina susare je 7m*2,2m*2.70m. i nacin susenje je u rinfuzi,tako da nemam gajbice za paprike kao Nenad, nego posleprebiranja i pranja odma ide u susaru i kapacitet je 3 t, za sedam dana je gotovo osuseno .Prednost je sto netreba nikakva radna snaga samo kontrola svakih 3 – 6 h.dali je sve u redu. dopune rezervoara sa naftom, provetravanje je takodje automatsko ,Moguce je na prvi pogled   da je malo  skuplji nacin susenja zbog goriva ali kad uzmete u obzir troskove radne snage onda vam dodje isto. Ako je neko zainteresiran za moju susaru moze da dodje da vidi ja razmisljam da prestanem susiti ove proizvode jer sam presao na drugu proizvodnju. Nisam Vam otkrio sve tajne susenja jer moja susara je vise namenska ako ste primetili susenje jabuka i lekovitog bilja neide na isti nacin , u tome je tajna ,jer ovo je moj patent. Mozete se obratiti na tel. 063/587-203. Pozdrav.

    Član 10.345

    Pr.Nikicevic sa Poljoprivrednog Fakulteta u Zemunu izdao je 2012 godie ,knjigu o proizvodnji vocnih rakija. ako treba te dacu vam telefon.pozdrav.

    Član 10.345

    Pera.
    postovani petre ,pitas za koprivu kakvo svoitvo ima kada se osusi. ja sam susio koprivu i drugo lekovito bilje , i kod susenja samo se voda ostrani a njene lekovite sastojke i boja ostaju u celosti u susenom listu.i takva se koristi za cajeve u toku cele godine.sremus nisam radio, ali ako ima neko potrebe za susenja bilo koje lekovito bilje mozemo saradjivati ,jer imam susaru velikog kapaciteta moze u turnosu do tri tone sveze mase za dva dana da se osusi. mozete se javiti na mejl perostanimirovic@gmail.com, ja sam u somboru.

    Član 10.345

    Šandore, dali možeš da mi iskopiraš tvoj projekat o malim vinarijama, pošto se i ja bavim proizvodnjom vina, pa trebalo bi da zaokružim proces proizvodnje sa prostorijama za proizvodnju vina. Unapred hvala. Pera.