nebojsa

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 5.579

    Pozdrav svima,
    pridružujem se borbi za ZABRANU prodaje GMO u bilo kom obliku (osim cveća) na teritoriji Srbije.

    No, u ovoj zemlji se NE ZNA ko je nadležan ili ODGOVORAN za kontrolu i regulisanje ove materije. To je lako proverljivo. Evo kako sam ja proverio:

    Zamislite ovakvu sliku: Vi sasvim slučajno odete na neki portal gde se između ostalog prodaju i artikli pod „Dvorište i bašta“ kad tamo – Bele jagode na crvene tufnice ili Krastavac od metar, koji seces onoliko koliko ti treba, a on i dalje raste,pa Parika plave boje i paradajz crne. I da dalje ne nabrajam, sve se nudi kao Organska hrana ( čak prodavac, izvesna Mirapav iz Smedereva “ toplo preporučuje“ za Organsku proizvodnju !!!
    Vrhunac dekadencije, po mom skromnom mišljenju.

    Sajtevi kao Limun doo i Kupina doo žive od provizije od ovog „toplo preporučenog“ prodavca i ne haju za prijavljivanja o mogućoj trgovini sa GMO semenom na sopstvenom portalu. …bi ga, pare su u pitanju.A njima, baš sad trebaju, izgleda.
    AKo se pak, obratite ministarstvu Zdravlja Ove republike dobijete odgovor – da nisu nadležni, u ministarstvu Poljoprivrede kažu da ako nije fitosanitarna inspekcija onda ne znaju ko je, a u Fitosanitarnoj inspekciji veruju da bi Sup mogao znati nešto o tome.Zamislite policajca koji drži u rukama dva teget paradajza sa zelenim tufnama i meri, onako od oka koji je od njih Gmo !
    Čak i pojedine „Zelene“ Nvo postavljaju kontra pitanje pa da li je stvarno GMO ? Pa ja sam posumnjao iz čiste logike, a neko u Ovoj zemlji to treba da proveri.

    Poznajete li vi koga ?