Dime

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 1.183

    Sime ako mogu da te razumem ti trenutno neradis t.e imas planove ali plasiss se kako ce to ispasti. Posalji mi poruku ako radis i imas problema ali tacno koi problem i ja cu ti napisati predlog kako da popravis. Inace nebojse za sve postoi resenje samo moras drziti sve pod kontrolom  kod susenja  taj proces traje dugo i imas mogucnosti da drzis pod kontrolu i kad izlazi ako si tamo i primetis lako je vratiti u dobar pravac. Tomislav za neke stvari je u pravu i da se pojavi taj prsten stavi komad mesa pod potisak.

    Član 1.183

    Ja pozdrjavjam kolegu Z.Stefanovic o sirokom objasnenje kolika je kolicina nitrita u gotovog proizvoda i zelim samo dodati za svi oni koi neznaju.
    Svaki konzervans,aditiva,nitrata,fosfata ili bilo koja jos supstanca na zemji moze biti KORISNA,STETNA ILI LETALNA za covekovo zdravje ili zivot ali doziranja ikazivaju na kranice njihovu upotrebu.
    Zato smo mi tu tehnolozi da dobro presmetamo i kontroliramo da u gotovog proizvoda nebude stetno po covekovom zdravje i zivot.
    Cak bilo sta da jedete i meso kao meso cak i bez soli ako konsumirate velikih kolicina bez da potrosite sve te kalorije i masnoce koi ste uneli u organizam (ne radite nista fizicki da bi to istrosili)po izvesan period ce svima nas se pojaviti nekakvih zdravstveni problema.
    Zao mi je samo sto nasi sistemi dozvoljavaju da se pojavljuju ljude (garazne majstore ili majstore iz supe)koi zele da upotrebljavaju hemiju a za to nisu educirani kakve posledice mogu nastati od njihovog pokusaj da odu u indriski biznis,NEKA OSTAJU U ONAJ BIZNIS U KOIM SU I TAKO POZNATI DA IMAMO NESTO DOMACEG CISTO PRIRODNO.

    Član 1.183

    Postovani kolega ako tebi nije kasno posalji slike na moi mail (dimesefnagluvo@yahoo.com) i daj mi pisi proces termike zasvakiproblem koi imas jer mozem da ti pomognem.

    Član 1.183

    POKUSAJ I PRE PUNEWA DA DEZINFICIRAS CREVA SA SORBATOM KAD IH POTAPAS U SOLENI R-OR
    ALI NARAVNO SLAZEM SE DA MORAS I KOMORE DA KOMPLETNO DIZINFICIRAS.
    ZATO STO KAKO STO I PISES TVOJ PROBLEM POCINJE JOS U KOMORU ZA DIMJENJE
    NEMAM POSEBNO ISKUSTVO SA STARTER KULTURU JER RADIO SAM SA GDL.

    Član 1.183

    mozes je poeftiniti stime sto ako do sad nisi stavjao muskul od plesku ili masno tkivo koje si bacao znaci meso sa pomalim kvalitetom ubacis u tambler na pocetku tamblirawa ali moras da ga sameljes na 5mm siguran sam da mozes da ides do 20% od mesa sa ovakvim losim kvaliteta jer sam vec to i radio.
    ako sameljes na 3mm bice ti puno pratestog dela koi nije bas dobri na preseku

    Član 1.183

    tamblerot ako vrti samo na 14 vrtezi vo minuta nemozes da go podesis i nema vakum togas tamblerot ne ja vrsi svojata funkcija togas toa e mesalka.
    govedckoto meso e potvrdo i po injektiranje so najmalku dva tri pati vbrizgan salamura t.e. kolicinata salamura koja sakas da ja primi treba da ja vbrizgas po ramnomerno, vo tambler treba da ide so pomal broj 6 do 9 vrt./min vrtezi za da omeknat muskulnite vlakna tambliranjeto treba da ti e so pogolemi pauzi normalno zavisi od dijametarot na tamblerot. Se slozuvam so vangel za postapkata so toa sto 80% hidracija na frikando malku poveke se preteruva ok treba da vrze megutoa toa nema da lici na NIKAKVO FRIKANDO muskulaturata celosno ke bide raznesena mislam na slajs i ke se cuvstvuva mnogu hemija na vkus.
    Pusnicata e drug problem
    -dali sondata vo centar ti podkradnuva ne pokazuva tocni vrednosti
    -dali uspeva da go zasusi proizvodot pred dimenje
    -dali i za kolku vreme kreva 73 stepeni
    pisimi ja programata koja ja koristis za celiot program i kolku realno e sevkupnoto vreme na termika.

    Član 1.183

    Imace sigurno razliku mozda ne toliko oko mazivost ali moras napraviti korekcije sa sve ostalo.
    Moze da ti se pojavi razliku u boju, moraces je bolje obraditi jer radise o postarije meso i najveci problem obavezno javice ti se problem sa ukusom i mirisom t.e. promenice se sigurno

    Član 1.183

    Ako do tad nisi imao problema sa recepturom odjednom ti se to pojavi a pri tom nisi smenio ni aditiva ni dobavljaca ondak definitivno radi se za vreme kuterovanja t.e. ako radis sa mikro kutera ne dobro izmesana smesa.Najbolja varjanta ti je ona koja sto ti je preporucila Natasa.Stime sto moj predlog ti je masnocu koju stavjas najbolje je daje emulgurana t.e. koristiti emulziju prethodno pripremjena. Moze startna temeratura da je 0°C ali moraz sa ledom da je odrzujes na 2°C do 4°C da ti kraj bude na 12°C ali mozes i do 14°C kako bi dobio i malo boljeg sjaja proizvoda.

    Član 1.183

    Ako mislis za Pizza Sunka koja je istisnuta u poliamidnom crevo (klipsana) znaci nije dimjena mozes da je kuvas gde god zeliz ali moras postapno da dizes temperaturu da ne bi doslo do drugih problema do konacnu temperaturu u centar proizvota od 72 stepena.

    Član 1.183

    U MAKEDONIJE TO JE MOGUCE NA POLJOPRIVREDNI FAKULTET ALI MORA DA IMAS NEKU PREPORUKU OD NEKE FIRME U KOJE TI RADIS U VEZU MESA I MLEKO.

    Član 1.183

    JA SAM IZ MAKEDONIJE KAKO JE MOGUCE DA SE PRETPLATIM ZA CASOPISA A CASOPI SA MI STIZE KUCI. JA BI SE PRETPLATIO ILI LICNO ILI BIH ISAO PREKO FIRME KAKO JE NAJ POGODNIE. JER RADIM U MESNU INDUSTRIJU DVE IPO GODINE A PRE TOGA BIO SAM DEMONSTRATOR NA POLJORIREDNI FAKULTET U SKOPJU NA PREDMETU TEHNOLOGIJE PRERADA MESA.
    PNO VAM HVAL UNAPRED

    Član 1.183

    valjda sondu koju ti imas je za tecno merewe na kiselinski stepen mozes da je koristis i za sir i za grus iako za grus ni je potrebno usitnavanje ali za sir to je moralno jer moras uzeti srednu probu dalje taj reper koj si dobio staviti u blender da bi mogao da ga usitnis pa posle toga da bi izmerio Ph.
    mislim da je to ona sonda koja iu dolni deo ima mali stakleni deo u rupicu a blize do tog staklenog dela ima jedno kao konac .ceo taj deo sonde cuva se u jenu kapislu gumenu u koju ima KCl, koje pre merenja se properava sa destiliranu vodu.

    Član 1.183

    Slazem se sa Stevanovic da opasnost od korozija je veca.Inace ne bi imao smisla u to zasto pre pasterizacije konzerve se stavljaju obrnuto t.e. onaj mali vazdusni prostor u konzervima koj je velika mogucnost za kontaminaciju trebalo bi da bude u deo gde poklopac za otvaranje nije.

    Član 1.183

    Mislio sam dali postoi bilo kakav drugi nacin da se javi bar mekanos na hleb da bi mogla mala lakse da konsumira.Inace radim u mesnu indistriju i nasocio sam se na to pa zato i nisam se angazirao do sada u vakvu problematiku.

    Član 1.183

    siguran sam i ja da masnoca mozez da je dignes na 15%.
    Sa izolata mozes da je dignes max.2.2%
    u mazivost utice i temperatura ali 80 stepena nije velika ali na koju temperaturu stavljas aditiva i koi redosled??

    Član 1.183

    Imate jeftinu surovinu „pileski zeludac“ koj niti veze vodu niti se odvaja od smese a sto je jos bolje kad se samelje ima boju kao svinjetina i neznam dali vi koristite. Iako je puno diskutabilno o tome