ALEKSANDRA

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 121

    Dalmina hvala ti puno na odgovoru i sto si svoja iskustva prenela meni a i drugim citaocima ovog foruma. Danas su postale interesantne sve one tehnologije koje nisu toliko detaljno obradjene na fakultetu, bar na osnovnim studijama, ali je zato ovaj forum kao stvoren za to. Ako se i dalje boris sa tehnologijom susenja sljiva imas moju punu podrsku a ja cu se boriti sa tehnologijom prerade krompira u pomfrit, tako ako te to bude interesovalo tu sam da pomognem.Od sljiva moze pekmez a od krompira pire, tako da proizvodnju uvek mozes da zavrsis nekim proizvodom ( ha, ha.)
    Pozdrav!

    Član 121

    cao,
    ova tema je veoma interesantna i takodje malo obradjena u literaturi.Podrazumeva se da za susenje sljiva treba susara ali sta sve u stvari cini potpunu tehnolosku liniju za susenje, pocevsi naravno od samog prijemnog dela? Sta u stvari podrazumeva etiliranje, nadam se da ne gresim o pojmu ?Unapred hvala!

    Član 121

    Koja je literaratura najbolje obradila tehnologiju prerade krompira?

    Član 121

    Hvala na odgovoru,medjutim ono oko cega ja imam dilemu je vreme koje je potrebno da se oljusteni krompir ispira pre transporta do masine za secenje i pre blansiranja? Uglavnom mi kazu da je to iskustveni podatak ali meni to nije od pomoci posto nemam prakticnog iskustva u toj proizvodnji a u njoj sam od skoro. Unapred hvala!
    Inace iskustvo drugih je pokazalo da kad je przenje u pitanju najbolji rezultati se postizu kada je T na ulazu u kadi za przenje 170C sa odstupanjima dozvoljenim oko 3 stepena.

    Član 121

    Cao, nadam se da ovde mogu da nadjem odgovore na pitanja koja me interesuju a ticu se tehnologije prerade krompira u pomfrit.Tehnoloske postupke uglavnom znam ali me interesuju rezimi tokom procesa prerade i gde u praksi treba obratiti puno paznje? Hvala