Nikola

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 2.349

    Obzirom da gospodin koji je ostavio upit na ovu temu tek planira da počne sa proizvodnjom i da ne poznaje postupak deklarisanja, pretpostavljam da je nov u svemu ovome, te izvlačim zaključak da mu je daleko jeftijije da plati par hiljada dinara deklarisanje od strane stručnog lica nego zapošljavati tehnologa u tu svrhu.
    Za pravilno deklarisanje nije dovoljan samo član 3 pravilnika o deklarisanju već se mora konsultovati i
    Pravilnik o kvalitetu i drugim zahtevima za fine pekarske
    proizvode, žita za doručak i snek proizvode
    kako bi se jasno definisala i vrsta proizvoda(biskvit, keks, slatki trajni kolač…) kao i dozvoljeno odstupanje gramaže.
    Takodje ne bi bilo loše istaći i nutritivnu tabelu kao i alergen info

    Ukoliko bi gospodin koji je postavio upit napisao o kakvom proizvodu se radi pretpostavljam da nas ovde ima dovoljno da mu izradimo deklaraciju.

    Član 2.349

    Poštovani gospodine Stefanoviću,
    Za pisanje deklaracije nije potreban tehnolog vec neko ko poznaje propise o deklarisanju proizvoda. Većina tehnologa ih ne poznaje.
    Treće lice nisam preporučio bez razloga,
    izrada ambaleže košta daleko više od izrade deklaracije od strane akreditovane ustave. Može se doći u situaciju da kontrola kvaliteta u nekom od sistema (usled nepoznavanja pravilnika, imali smo takvu situaciju) odbije proizvod i zahteva od Vas korekciju već izradjene ambalaže, ukoliko imate potvrdu o ispravnosti deklaracija može Vam uštedeti dosta novca.

    Gospodine Hukipepe
    Ukoliko imate konkretnih nedoumica ili pitanja slobodno se obratite

    Član 2.349

    Poštovani,
    iako se sve instrukcije nalaze u pomenuta dva pravilnika, toplo bih Vam preporučio da se za kontrolu ispravnosti deklaracije (potvrdu o ispravnosti) obratite stručnom licu (mi smo to svojevremeno radili u JUGOINSPEKT-u) iz razloga da vam se ne bi dogodilo da Vam iz nekog sistema povuku robu zbog neispravne deklaracije(nama je 2009. iz upravo tog razloga bila povučena roba po nalogu veterinarske inspekcije iz jednog sistema, preko dva meseca nam je trebalo da vratimo robu u sistem)