Mirko

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 6.723

    Aleksandrrre, nismo mi postali imuni na sve vrste zagađenja, nego, na žalost, samo na ono najvažnije a to su vladajuće koalicije. Nije bitno koje. Ista lica se vrte u krug i zovu ovako ili onako danas pričaju jedno, sutra drugo… U nas je vreme kada „pametni zaćute, budale progovore a fukara se obogati“. U stvari ne sećam se da je nekada ovde odgovaralo da pametni ljudi kolo vode (pa, što da ne, i da ministri budu stručni!). Pogledajte samo rukovodeće strukture po firmama. Sve klimoglavci školovani prema Adižesu kako da prežive u svim mogućim i nemogućim uslovima. Čovek sa integritetom i svojim mišljenjem i stavom teško da ima prodju čak i ako radi najbolje za firmu. On štrči! Sujete, kompleksi… podmetanja, intrige….u pravu je Solaris: PINK!Ali ipak imamo i jednog ministra koji je stručan da društvenu imovinu pretvori u „?“ pa proda strancima i nikom ništa. Kada će SOKOJ Dinkić da nam pojasni kako je od SDK pa Službe platnog prometa postala Nacionalna štedionica i na kraju neka Grčka banka? Kako su zelenaške franšize uspele da gurnu narod u dužničko ropstvo? U stvari, na neki način, dadoh poluodgovor.
    Podseti me kolega Aleksandarrr na ptičiji grip i mog idola, prvog narodnog heroja naše najnovije istorije, Tomicu Milosavljevića, koji se javno, pred kamerama, prvi vakcinisao da pokaže svojim svetlim primerom kako je vakcina koju je uvezao neki tajkun dobra i neškodljiva. Da je treba ubrizgati i ako gripa i nema. I preživeo je. Valjda. Oni uvek prežive…. I tajkuni.
    Drugi pretendent na titulu narodnog heroja je ministar Knežević koji je stručno, skoro kao ex-vinogradar Živković (državne subvencije, besplatne donacije kupovina pa prodaja oplemenjenog kaberne poseda i njegovo pretvaranje u keš…..i povratak u politiku) kada ocenjuje buke vina, progutao gutljaj mleka pokazavši narodu stvarno ne znam šta.?!? Ako npr. g-din Mrkonjić skoči sa mosta u Dunav da li svi treba da skačemo? Ne razumem. Šalu na stranu, politika i konfrontacija DS-a i SNS-a, g-dina Ješića i Kneževića i šta ti ja znam koga sve ne mi se popela na vrh glave…da, javila se i GMO Dulić Marković…Fali GMO Dragin. On je trenutno sprečen. Luda kuća.
    Gledaju se samo sopstveni interesi i kombinacije kako što duže biti pri ili na vrhu. I u krug. Stručna javnost? Narod??? Narod ko narod. Želi promene ali ih i ne želi jer ko zna šta bi te promene donele. Traži posao a moli boga da ga ne nađe (bilo bi lepo da se vrlo malo ili umereno radi a primi plata barem 1000 Eurića) Za nešto novo će glasati kad to novo pobedi..itd. O politici „sve zna“. Svi selektori!  Gomila nonsensa. I onda, izglasaj sad nekog pametnog da ti osmisli život, pokrene nekakvu proizvodnju, pa pravi održivi razvoj bez kredita i pljačkaških kamata, pa Don Kihotovski protiv političara i korupcije… dugoročno, jer samo tako može. „Step by step“. Je li to realno i održivo u Srbiji? Kome to ovde treba? Nikom! Svi hoće pare i „ružičasti život“ odmah. Mi, na žalost, sa ovakvom politikom ( vladom) i ljudima (stariji apatični i frustrirani a omladina nema volje da uči, provodi vreme za računarom i „druži se“ ili ubija štrumpfove) nećemo izaći iz krize NIKAD!!!!! Više decenija su permanentno vodili propagandni rat protiv sopstvenog naroda, srozavali ga i „ubijali u pojam“, totalno su se pomerile vrednosti i jako je teško sada se  naprasno trgnuti i krenuti sa radom kako treba. Kako smo radili i pre n-godina i ovde i po inostranstvu.
    Vidite, dok ja, kao neki dipl.kuvar, bistrim politiku, škrabam i polemišem, znam ko je ministar za šta i ko je kome šta, tu nešto DEEBEELO NIJE U REDU.

     

    Član 6.723

    Već niz dana/meseci/godina me iritira politikantstvo u svim segmentima našeg društva. Sve je ispolitizarno pa i afere. U stvari, najviše me iritira to što mi tehnolozi ćutimo i nema nas nigde. Farmaceuti, veterinari, nadrilekari… svi imaju nešto da kažu osim nas?!? Neverovatno je da pravilnike o hrani, aditivima…donose oni koji nam posle prodaju „antiotrove“ i lekove za sve probleme. Ne leče se uzroci (ništa se u Srbiji ne rešava sistemski nego an pasan, ako je baš kritično) nego se pokušavaju lečiti posledice. Trajan proces koji odgovara  proizvođačima lekova (ovih ili onih). Aflatoxin??? Pojavio se tiho i nečujno i ušao u legendu. Ali ako stoka uzima šarene pilule za lilule onda za par dana nema toxina. I sve je u redu?!? A šta je sa corn flakesom, ljuspicama, kukuruznim brašnom, grizom…mesom…itd.? Ako se već borimo protiv otrovnih=štetnih materija u hrani onda treba ograničiti količinu mleka koju osoba može dnevno da unese u organizam na npr. 5 litara, više ili manje. Kao za light napitke koji sadrže veštačke zaslađivače, razne „zero“ i ohne zuker napitke. Na nekima od njih ima max.dnevna doza. Ima ovde mnogo problema i „bacanja prašine u oči“ a sve pod plaštom brige za narod. Koji narod? Ovaj što ne radi i nema gde da radi…da! Ali glasa a ima kolektivnu amneziju. Idealno!