Reklama

Vangel

Napravljene poruke na forumu

 • Autor
  Članci
 • Član 3.521

  Па уште подобро,со 60% ќе добиеме супер производ,само прираст на краен производ ќе биде 25-30%.Прашањето е:колку е добар ињекторот и колку се полни тамблерот во однос на неговиот капацитет???

  Član 3.521

  Најдобра варијанта за чадено јунешко месо со 80% ињектирање:
  Саламура 100 л.: Вода/мраз 90 кг(80/20),Smakovita Vitasol S8 pb Max 6кг, нитритна сол 4,1 кг.
  Ињектирање: на 2 бари 2-3 пати(до 80%вбризгано,мерено оцедено)
  Тамблирање: 5-6 часа(зависи од тамблер)15/15раб./пауза,6 обр./мин.
  Во комора на +4: 12 часа обавезно.
  Термика: Сушење на +80 до идеално осушена површина,димење на +80 до добивање на потребна боја,кување на +80 до +72 во центар.
  Прираст на готов производ: 40-50% ГАРАНТИРАНО.