• Autor
    Članci
  • Član 3.774

    Imam potrebu da pitam znalce za komentar, ne samo jedne peticije već dosta njih u poslednje vreme,koje su protiv proizvodnje hrane po „Codex Alimentarius“ uputstvima (ako ih tako mogu nazvati).
    U osnovi,prezentovana problematika se odnosi na neke segmente ….citiram:

    „“Codex Alimentarius sаdrži obаvezujuće odredbe o korišćenju veštаčkog goveđeg hormonа rаstа i аntibiotikа u svim vrstаmа mesа nаmenjenih ljudskoj ishrаni, što će mаti nesаgledive posledice po zdrаvlje sаdаšnjih i budućih generаcijа. Sve vrste prehrаmbenih nаmirnicа se po odredbаmа Codex Alimentarius-а morаju zrаčiti dа bi duže trаjаle, а ne postoje bezbedne doze zrаčenjа zа ljudsko zdrаvlje. U poljoprivrednoj proizvodnji Codex Alimentarius obаvezuje upotrebu jedino genetski modifikovаnog semenа, а od 12 zаbrаnjenih herbicidа kаo nаjopаsnijih hemijskih sredstаvа zа zаštitu poljoprivrednih proizvodа, Codex Alimentarius nа listu dozvoljenih jedinjenjа vrаćа sedаm, kаo DDT, lindаn, mаlаtion i druge otrove. Zvаnične preporuke Codex Alimentarius-а su smаnjile minimаlne količine hrаnljivih mаterijа u ljudskoj ishrаni,…..“

    ostatak Upozorenja gradjanima možete preuzeti sa linka „Ekološkog pokreta Novi Sad“ http://www.ekopokret.org.rs/?q=node/30

    O ovoj temi postoji zaista VELIKA rasprava i nedoumica.Koliko ste Vi kao stručnjaci u toj oblasti spremni da odgovorite na ove navode?

    Dozvolićete mi da u prilog tezi postavim još jedan link koji je objedinio na neki način većinu tih nedoumica. https://dzonson.wordpress.com/

    Ovo samo iz razloga boljeg shvatanja pitanja koje sam postavio!
    Hvala i nadam se konstrujtivnom dijalogu.

    Član 2.868

    Napisali ste da o ovome postoji VELIKA rasprava i nedoumica. Nije tacno, rasprave moze biti samo na opskurnim sajtovima poput ona dva cije linkove ste postavili. Iskreno, vecu gomilu budalastina nisam skoro video. Citanje tekstova na ONOM i OVOM sajtu ne idu zajedno, jedan drugog iskljucuju.

    Ono sto ste naveli u citatu nije tacno. To je pisao neko bez znanja ili bez mozga, a najverovatnije oboje.

    Za vise informacija mozete posetiti http://www.codexalimentarius.net, procitati tekstove svih zahteva i sami se uveriti.

    Pozdrav.

    Član 3.774

    Zahvaljujem se ,jer ste uzeli učešća na temi kao neko ko je kompetentan da odgovori.Drago mi je da jezička barijera ne postoji,tako da neke navode mogu predočiti i na drugim jezicima.
    Bez obzira što niste našli za shodno da neke informcije ipak proučite a predstavljene su na linkovima iznad.Pokušaću da ih izdvojim posebno.Tada ću opravdati moje tvrdnje da je u toku Velika rasprava i da ima gomila nedoumica.Prvenstveno u svetu a samim tim i kod nas!

    Pogledajte 10-minutni film na zvaničnom sajtu NHF-a
    http://www.thenhf.com/article.php?id=2576

    Zatim pročitajte intervju koji je napravila gospođa Biljana Đorović ,novinar Radia Beograd 2,u emisiji Atlantis.Inače danas je g-din Tijanić povukao rešenje o zabrani te emisije koja je uzburkala duhove.Evo i zašto:http://www.pecat.co.rs/2010/12/rima-lejbou-zlo-farmacije-prozdire-svet/

    Posetite sajt žene zbog koje je emisija Atlantis visila o koncu.Gospođa Rima Lejbou (Rima E. Laibow)je veliki borac protivu proizvodnje GMO organizama kojima je kroz Codex omogućena dalja distribucija.
    http://www.healthfreedomusa.org/

    Video koji je obišao svet u kom ona govori upravo iste stvari,koje su uzburkale zvaničnu predstavu o Codex Alimenrarius Asocijaciji koja je predstavljena na sajtu koji ste postavili.

    Nutricide – Criminalizing Natural Health, Vitamins, and Herbs
    http://video.google.com/videoplay?docid=-5266884912495233634#

    Nadam se da ćete ovog puta ipak prvo pregledati prezentovan materijal.Bilo bi zaista glupo da mi kažete na kraju da je sve izmišljotina i budalaština.Da ne pomonjem MONSATO,jer je izlišno!

    Član 3.774
    Član 2.868

    Cenim sto niste zauzeli iskljciv stav, vec pokusavate da saznate ono sta se saznati moze, te cu pokusati da Vam ukratko pojasnim neke stvari, onoliko koliko ih poznajem.
    Pogledao sam film i procitao intervju.

    Nekim zahtevima Codex-a se profesionalno bavim (higijena hrane uopsteno, zahtevi za jaja, meso, mleko, pojedine bakterije, druge kontaminenete i dr. da ne nabrajam) i do sada nisam naisao ni na sta sto bi se kosilo sa zdravim razumom ili naucnim saznanjima. Naprotiv, insistira se na bezbednom proizvodu, nekontaminiranom raznim stvarima (teski metali, pesticidi, Rh,antibiotici, toksini bilo kog porekla i sl.), u razumnim granicama. Ona jadna virsla koja je tamo dospela kao ilustracija texta nije nizasta kriva ukoliko je proizvedena u skladu sa zahtevima Codex-a, mirne duse cu je konzumirati.

    Koliko sam shvatio, gdja Rima cilja na to da po diktatu Codex-a jedemo svasta, da bi bili bolesniji, te da bi farmaceuti mogli da zarade. Nemam iluzije da veliki biznis radi nesto u mom interesu, ali ovo je za moj ukus suvise paranoicno. Bilo je veeeeelikih promasaja, kriminalnih radnji, „masovnih ubistava“ i sl, ali nemam ideju da je Codex deo velikog zlog plana. Sve mi je to prodavanje m. za b.

    Na ovu temu bi se moglo pisati svasta, ali mislim da nema potrebe. Na kraju, svako veruje u sta hoce, budu, hrista, da je zemlja ravna ploca koju nose slonovi, boga sunca ili svemirce. A imate i pravo da se plasite od crnaca, kometa, mraka, multinacionalki, duhova i opet svemiraca.

    Vidim da se gospodja zalaze za koriscenje koloidnog srebra za lecenje bolesti. Pre 8 god. moja supruga je tesko obolela, davali su joj par nedelja. Prilikom lecenja, upoznali smo vise ljudi sa istom dijagnozom ali u znatno boljem stanju. Neki od njih nisu hteli na hemoterapiju, rekli su da su to otrovi. Opredelili su se za cajeve, aloju, gladovanje, bioenergiju i sl. a jedna gospodja, secam se, za koloidno srebro.

    Niko od njih nije ziv, osim jedne zene koja se na vreme predomislila. Moja supruga jeste. Hvala farmaceutima. I nauci uopste.

    Član 3.046

    Slažem se sa Milanom K.
    Jedan od ciljeva je stvoriti hranu bez vitamina i minerala koji bi se onda morali uzimati posebno. Naravno, njih bi pravili izabrani i bili bi basnoslovno skupi. Tome u prilog govore činjenice da autohtonih sorti ima sve manje, istiskuju ih genetski izmenjene sorte. Otuda sve više i kancerogenih bolesti itd. takođe, u novim sortama mahunarki više ne postoje antikancerogene materije. Na taj način će zdravlje, a time i život, biti kontrolisani od strane multinacionalnih kompanija. Takođe, vest od juče, okod nas je zakonom odobreno da banke mogu dugovanja svojih klijenata prodavati trećim licima?! Totalitarizam i diktatura na delu!
    Takođe,zahvalio bih farmaceutima i nauci što mi je sestra umrla od leukemije, iako je bila mlada i jaka. Ne znam ko normalan veruje da se citostaticima i zračenjem išta može izlečiti.
    U vezi sa ovim, pogledajte i:
    hemoterapija http://www.ivonazivkovic.net/HEMOTERAPIJA-NAJVECA-PREVARA.html
    vitamini http://www.ivonazivkovic.net/ISTINA-O-VITAMINIMA.html
    vakcine http://www.ivonazivkovic.net/UZASI-VAKCINACIJE.html
    mamografija http://www.ivonazivkovic.net/MAMOGRAFIJA.html

    Kad nađem još nešto o Codex alimentariusu, pisaću vam.

    Pozdrav

    Član 2.868

    Zao mi je sto Vam je sestra preminula od posledica leukemije, mozda je bila mlada i jaka, ali nije bila zdrava. Ako neko misli da da medicina tvrdi da moze sve da izleci, vara se.

    Ajde Veliki Majstore, malo selekcije. Ovo bi trebao da je sajt za strucnu raspravu, savete i sl. a ne da nam se javljaju razni neobrazovani, sa podacima o masonsko-vatikanskoj-cionistickoj zaveri, te da ONI NAMA pisu o Codex-u. Kao kad bih ja sad upao na sajt nuklearnih fizicara i pricao im o cepanju atoma, nemate vi pojma o tome glupi fizicari, evo ja cu da vam kazem…

    Nemam nista protiv zdrave rasprave, (tako i krenuh u ovu, mislih covek zeli da se informise, pa da pomognem, kad evo ih jos…) ali sa ovima nema rasprave. Od onih koji nisu procitali nijednu knjigu, opasniji su samo oni koji su procitali jednu. Ko mi ne veruje, nek pogleda one linkove, (ja se zeznuo pa pogledao, potrosio deo svog godisnjeg odmora na budalastine, tjah, svi gresimo) puno teksta a mozga nigde. Zapravo, tu i jeste razlika. Ja njihove linkove jesam posetio, ali oni onaj moj jedan nisu. Bice da je znanje engleskog velika prepreka.

    Eno im sajt PECAT-a, pa nek se tamo dopisuju.

    Član 2.914

    Bože,šta sve čovek napisa.
    Natrapao na ovaj sajt pa mu ga dao po tamburi.Još ovi linkovi pa neka saopštenja za građane ludilo.Gnevan čovek ali pogrešno obavešten.
    Da,sad sam pročitao msimica post.Ovo je ipak stručni sajt i ne bi trebalo obazirati se na ovakve komentare.msimic je u pravu… malo selekcije.

    Član 2.868

    Ili moze i ovako:

    Sta vi, dragi clanovi foruma, mislite o predlogu (zaveri?) milana k. (skoro kao Jozef K.!!!), dzordana, Ivone Zivkovic, Pecata, Rime Lejbou i slicne grupe autora da nam se ukine kontrola hrane, antibiotici, citostatici, medicina, lekari, agronomi, hemicari, veterinari i slicne budale, te da se prepustimo njima da nas lece njihovim koloidnim rastvorima, magijom, gasenjem ugljevlja, pijavicama (nemojmo zaboraviti da su se pijavice vekovima koristile kao lekovito sredstvo, dakle iskustvo ih je potvrdilo!) i slicnim tradicionalnim preparatima. Ovo ce, doduse, povuci sa sobom i druge stvari, kao sto je nestanak inzenjera, fizicara, astronoma (ali dobicemo astrologe, prema tome gubitak je zanemarljiv), biologa itd., ali kome jos oni trebaju? Jescemo njihovu zdravu hranu bez pesticida, doduse bice je 176 puta manje, mnogi ce poumirati od gladi, ali to je cena napretka (srecom ne u Srbiji, mozemo mi ceo svet da hranimo, bre!).

    Bas me zanima da li vas dvoje, milane k. i dzordane, kad se razbolite odete u Dom zdravlja i apoteku, ili u Glogonjski rit po pijavice? A ako vas zaboli zub odete kod berberina (oni su nekad vadili zube, uz brijanje i sisanje). Ako su pijavice i berberin, necete dugo. Ako nisu, sta se onda folirate?

    Eto, pokusavam da uvucem i druge u besmislene rasprave. Izvinjavam se, ali ponekad me kolicina gluposti (linkovi gore) jednostavno razjari. Zloupotrebih forum, a njima to zameram. Slab covek. Idem da se lecim.

    Jel zna neko neku dobru vracaru? Placam u prasicima. Neprskanim.

    Član 3.774

    Gospodine „msimic“,

    zaista nisam imao nameru da na takav način prodiskutujemo.Moj „nick“ tumačite kao ne znam ni ja šta.Znate,bacanjem „prašine u oči“ ne možemo stići nigde.Retorikom apriori za ili protiv,nisam se vodio razmišljajući o ovoj temi.
    Ja živim u Švajcarskoj, gde se takođe vodi javna rasprava o nekim postulatima Codex Alimentarius-a.Nekim elementima koji nemaju veze sa podnim ugaonim lajsnama u kasapnicama i zahtevanom stepenu higijene uopšte, po HACCP standardu.
    U pitanju su segmenti proizvodnje zdrave hrane u njenom originalnom obliku.Dosta evropskih zemalja odoleva pritiscima da se na mala vrata uvede masovno konzumiranje Genetski Modifikovanjih Organizama i nihova proizvodnja.Ne bez razloga,već poučeni primerom zemalja koje su to zakonski odobrile,a rezultati nisu u superlativu.Javljaju se problemi koje ćete Vi klasifikovati kao teorije zavere i šta ti ja znam.Nauka nije jednoglasno utvrdila da zaista nema bojazni koristiti GMO u ishrani ljudi i životinja.Sada se sasvim slobodno može govotiti o lobijima kojima je u interesu da razvijaju tržište.Složili ste se i sami da oni postoje.Govorim uopšteno namerno,jer vi u isti koš stavljate GMO,alternativnu medicinu,Icke-a ili HARP.

    Stavljate sebe u poziciju Kopernika a deo javnosti u inkviziciju.Čitao sam postove na ovom forumu,dosta kvalitetnih saveta je izneto.

    Član 1.790

    Занимљива тема и није ни чудо што се ломе копља за и против.Чињеница је да незасити сад трпају у очи јер немају више где ,и неће стати на жалост.Правдање незаситих напретком,бригом о здрављу,новим радним местима може да засени само непаметне.
    Свака радња која значи заиста бригу о здравствено безбедној храни, производњи такве хране, мора бити брига свих а посебно људи у власти и око ње,као и стручних људи којима се поверава провера исправности хране и њихова стручна независна анализа.
    Када говоримо о ГМ организмима морамо знати да се човек игра мало нечим
    што није увек за играње и да тако нешто може бити и опасно и по људе и по животиње и по инсекте и по сав живи свет.
    Доста је података из света о штетном дејству такве хране на људе, псебно жене и децу, у државама погођених ратом или катастрофама.Шта ли ће код нас да се пронађе кроз 20 година .Јако ме брине то што се предлог о коришћењу и производњи такве хране нашао и пред посланицима
    у скупштини наше државе а они нису стручни да се о томе изјашњавају.
    Можда ће да их едукују наши врли стручњаци који су када је била Ченобилска катастрофа здушно тврдили како то није ништа и да неће бити никакве опасности по здравље људи .На жалост и тугу нашу већ бише година нам долази на наплату то њихово није ништа опасно. Лично се плашим да тако нешто не буде и кад су у питањи ГМ организми.Волео бих да једног дана дођем у прилику да морам да се извињавам за све ово што сам написао о ГМО.
    ДА не заборавим,моја маленкост је не само прочитала бише од 1 књиге него и научила понешто из тих књига посебно о селекцији и гајењу биљака,како у конвенционалној тако и у органској пољопривредној производњи,и посебном виду такве производње,биодинамичком.

    Да би смо били здрави нужно је да поред здраве хране удишемо чист ваздух,пијемо чисту воду,имамо уређен живот,да имамо свој кров над главом,редовне довољне принадлежности,уређену државу……

    Član 2.868

    Deda Lala je odmereniji covek od mene, lepo napisa. Ali mi se cini da nije pogledao linkove predlozene od milana k. i dzordana, pa ni ne zna sta je kod mene izazvalo provalu zajedljivosti. Da su ovi clanovi foruma dali link prema bilo cemu relevantnom, rado bih se upustio u zdravu raspravu, ali hajde da ja vama dam link prema sajtu KKK-a, pa da vas pozovem na konstruktivan dijalog o rasama? Mozda malo grubo, ali nije daleko. Jasno je da postoje pritisci „krupnog kapitala“ da se pare brzo i puno obrcu, ja licno ne bih jeo GM hranu (jeste, igramo se svacim), ali vraticu se na one linkove, GM hrana je 0.5% onoga sta na njima pise. Prema tome: ako rasprava o CA, GMO, pesticidima i ostalim stvarima moze da ima argumentovan tok – hajdemo, svako onoliko koliko zna, pa skrpicemo valjda neki razuman zakljucak i nauciti nesto jedni od drugih. A zadnju Deda Lalinu recenicu bih potpisao. Bila bi zanimljiva rasprava: da li je to moguce (zadnja recenica) i kolko bi to zapravo kostalo (ne u novcu). Ali sigurno necu da raspravljam dzordanom, covek je… procitajte ko ne veruje.

    Za MILANA K. – Jozef K. je glavni lik Kafkinog romana Proces, nista negativno, covek je sam protiv svih. Dakle, ne ljutite se. Dva puta sam Vam napisao sta mislim, ceneci da ste nastupili kao neko koga zanima istina (koju ja ne posedujem, ali bar delic…). Ali hajde, da zakljucim: sasvim je sigurno da ja NISAM Kopernik, ali sam siguran da oni (sa linkova) JESU inkvizicija.

    E, sa njima je problem.

    Koga mrzi da pogleda, evo ja cu mu iskopirati jedan od gornjih linkova http://www.ivonazivkovic.net/UZASI-VAKCINACIJE.html

    Pa? Hocemo u konstruktivan dijalog?

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.