• Autor
    Članci
  • Član 37.734

    Pozdrav svima. Ja sam novi na forumu, a i novi u ovoj prici, konzerviranju hrane. Trenutno sam zaposljen kao komercijalista u firmi koja se bavi proizvodnjom tradicionalnih kolaca u sirupu i mantija. Voleo bih pokrenuti svoj biznis sa proizvodnjom kuvane hrane i pakovanjem u konzerve, da li moze neko da mi pojasni kako to ide? Hvala.

    Član 7.642

    Možeš me kontaktirati na zarko.mandickg@gmail.com

    Član 451

    Zelim da podrzim proizvodnju gotove i polugotove hrane u konzervama. Ovo su uglavnom jela na bazi mesa i povrca. Na nasem trzistu se oseca nedostatak ovakvog asortimana. Postupak nije mnogo slozen, nije ni skup, ali istina je da je jako zahtevan i odgovoran. Ambalaza moze biti od belog lima, ali se ona sve vise napusta pa se danas prelazi na tzv „meku“ ambalazu od Al-folije debljine 100-200 mmm. Najbolje i najjednostavnije je ici na ograniceni termicki tretman pa proizvod pustiti u lanac dubokog zamrzavanja. Zaposlene zene-domacice trebaju  jelo samo da podgreju i serviraju.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant; 062-8286083, 064-1941083

    Član 7.642

    Ne mogu a da se ne uključim na ovu temu. Iz prostog razloga što su navedene neke ocene ili komentari bez osnova

    KAO prvo i jedino što je delimično tačno je da za pripremu ove vrste proizvoda ne treba skupa oprema

    ALI, DOZIRANJE ODMERAVANJE (različitih sastojaka), POKRETNA TRAKA, ZATVARANJE, TERMIČKA OBRADA, „ŠOK“ ZAMRZAVANJE, ČUVANJE, TRANSPORT (možda sam nešto ispustio) NIJE ZAHTEVAN, SLOŽEN I SKUP PROCES.

    A koliko znam, ( u toj oblasti baš dosta,), gd e možete kupiti više takv proizvod

    Juhor, Karneks i ostali proizvod koji samo podgrejete

    To o čemu ste pisali bilo je u Jugoslaviji. verovatno Vas je vreme pregazilo

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.