• Autor
    Članci
  • Član 5.446

    Drage kolege, polako zavrsavam Poljoporivredni fakultet u Zemunu, smer Prehrambena tehnologija animalnih proizvoda ali po starom rezimu (ne Bolonji). Ono sto me interesuje, da li je moguce nostrifikovati diplomu u cilju zaposljenja u inostranstvu, da li i koje zemlje priznaju nasu diplomu i ako je neko upucen, zamolio bih do detalja da mi pojasni sta je sve potrebno za nostrifikaciju. Hvala unapred.

    Član 2.674

    Nikola, sedni lepo za komp.kao što si seo i ovo napisao i kreni lepo od zemlje do zemlje..sve ima na netu. Znaš i sam da se nostrifikacija radi na fakultetima.Odaberi zemlju i faks, predhodno prouči njihove planove i programe, uporedi ih sa onim što si učio i položio i sam ćeš odmah znati šta te dodatno očekuje da polažeš tamo, što je za očekivati..

    Član 5.446

    Da, to mi je sve jasno. Sta vise, polako i prikupljam informacije. Hteo sam samo da vidim da li neko ima vec iskustvo sa tim, da je nostrifikovao diplomu? Hvala puno Stevane, ako imas jos neki savet, slobodno dopisi.

    Član 2.674

    Nikola,ako si čvrsto naumio da potražiš sreću negde van Srbije i da uspeš u struci, predlažem ti da posle završetka studija upišeš poslediplomske studije. Na doktorske studije se lako upisuje, ima besplatnih ili simboličnih uplata po semestru.Za te 2 godine ćeš upoznati i zemlju koju si odabrao za studije i videćeš već kako ćeš se uklopiti.Normalno, bistar si da već kibicuješ kompanije, malo više se angažuješ na studijama, ostvariš što više dobrih kontakata. No, ne brkaj ove studije sa nostrifikacijom jer su to odvojene stvari.Ali kad si već na doc studijama valda ćeš paralelno i nostrifikovati diplomu na faksu na kom si.Logično. Videćeš i da li ima kakvog državnog ispita. Iskombinuj eventualno neke srodne studije, uže specijalizovane.
    Znam da odavde iz Novog Sada studenti odlaze i upisuju master studije, najčešće u Austriju i Nemačku..
    Al Nidžo prvo završi to što si počeo ovde pa navali posle..

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.