• Autor
    Članci
  • Član 36.812

    Moje postpoštov svima na forumu.

    Želeo bih da pokrenem proizvodnju kolača koje bih plasirao u treće objekte. Plasman je siguran, proveren i posedujem odgovarajuću recepturu.

    Zanimaju me uslovi za objekat to jest da li bih mogao iznajmiti kuhinju koja već posluje.Bavim se ugostiteljstvom i imam kolege koje bi mi ustupile lokal.

    Konkretno me zanima da li ja mogu da registrujem firmu na mesto gde već fizički postoji druga firma koja takodje posluje ili moram da ulazim u neke ortakluke?

    Takodje me zanima očuvanje robe. Kolači su na prirodan fazon tako da nema konzervansa i aditiva. Planirao sam ih zatvarati u ambalažu pa pasterizovati. Kako najefikasnije da izvedem tu pasterizaciju ili postoji neko drugo adekvatno resenje?

    Član 1.623

    Ne mozes da redistrujes poslovni subjekt na adresi na kojoj vec drugi radi,to je sasvim normalno,postoji mogucnost da iznjamis isti ili da udjes u poslovni odnos sa firmom koja na toj adresi postoji.Koliko ti je to isplativa varijanta nisam bas siguran,pogotovo sto kako kazes ulazes linijju za proizvodnju.Sto se tice odrzivosti proizvoda morao si da budes malo precizniji sto se tice sastava,jer ne mozes sve proizvode na cuvas na istoj temperaturi.

    Član 451

    Kolaci su veoma sirok pojam i veoma heterogena paleta proizvoda. Ima ih koji sami po sebi mogu trajati i do 4 meseca a ima ih koji ne mogu vise od 4 dana. Svi ostali su izmedju. Kojima se zeli produziti rocnost pasterizacijom? Sto se tice mene u samu pasterizaciju kod ovih proizvoda i kako je opisano izrazavam veliku sumnju. Pre bih razmatrao mogucnost sa MAP-om.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.