• Autor
    Članci
  • Član 3.048

    Vodi se velika polemika da li treba prati staklene boce iz paleta pre flasiranja ili ne.
    naravno da treba prati boce i to je nesto obavezno ali se to na zalost kod nas ne radi, a cucete razna objasnjenja: da su boce ciste iz staklere, da se u njih ne sipa jogurt nego rakija itd…
    Sve su to price onih koji ne poznaju proces izrade staklenih boca i koliko tu ima staklene prasine i raznih metal i svega sto se upotrebljava u izradi staklenih boca.
    Razlog odbijanja nasih proizvodjaca je u stvari zbog cene peracice koja je previsoka i to jako malo ljudi moze sebi da priusti. Peracica pere po nekoliko hiljada boca na sat a za tim jako malo firmi ima potrebu.
    Sada je najbolje resenje peracica za boce koju je izbacika radionica VLADIMIR iz Uzica i pere i ispira pod visokim pritiskom. U potpunosti odgovara za bilo koju bocu od 50 ml pa do 2L a za pranje se koristi tecnost na organskoj bazi koja moze da se nabavi po porudzbini.
    Kapacitet je oko 500 boca na sat i zadovoljava potrebe cak i srednjih proizvodjaca a cena je 950 evra. Cela je prohromska i kod nas u podrumu je instalirana vec dve godine i prezadovoljni smo sa radom.

    Član 3.048

    mogu vam i fotografisati da vidite kako to sve to izgleda ali je sjajna stvar.
    Punite poce i ne razmisljate da li su ciste ili ne i bistrina boca je sjajna.
    Zaboravih da vam napisem i kontakt od radionice 060 095 9990

    Član 3.152

    Peracica iz radionice „VLADIMIR“, je fenomenalna, stvarno je vrlo korisna i isplativa za mala i srednja preduzeca. Ja je imam vec sest meseci i do sada mi se visestruko isplatila. Njena najveca prednost sto je prohromska i sto se za ovo vreme koliko je ja imam nije promenila ni malo. Pere pod vrlo jakim pritiskom, a posebno sam zadovoljan kristalnom cistocom svoje staklene ambalaze i to uz pomoc tecnosti za pranje koja je organskog porekla, koju sam nabavio preko radionice „VLADIMIR“.

    Član 3.048

    Vidim da je interesovanje za peracicu veliko posle dosta telefonskih poziva, i ovom prilikom zelim da dodam jedan koristan podatak koji sam propustio a na koji mi je obratio paznju jedan kupac iz BIH.
    Peracica pere 21 bocu odjednom i nje dimenzije su:
    DUZINA 110 cm
    SIRINA 55cm
    VISINA 100 cm + visina vase boce.

    Nije obavezno da koristite ovu organsku tecnost koju vam preporucuje radionica „Vladimir“ a mozete je nabaviti od bilo koga ko se bavi kataloskom prodajom AMWEY proizvoda, a sigurno imate dosta takvih u vasoj okolini. Tecnost se zove LOK i samo se sipa jedan cepic na ceo rezervoar vode.
    Dosta dugo traje tecnost i kada preracunate najisplativije sredstvao za pranje a bezbedno.

    Član 6.398

    veliki pozdrav svim clanovima ,,, mozete li postaviti koju sliku te peracice … ili poslati na mail: poljgazdnikolic@gmail.com . hvala unapred . drugarski pozdrav svima

    Član 3.048

    Svima veliki pozdrav, samo da obavestim sve clanove i one koji citaju ovaj forim da sam promenio broj tel., i od sada me svi zainteresovani za peracicu mogu dobiti na 069 295 99 90 i na 066 85 55 269.

    Vec duze vreme nisam posetio forum zbog obaveza i cestih putovanja pa cu vrlo rado postaviti fotografije peracice za pranje flasa kao i fotografije zatvaracice za navojne zatvarace sa promenljivim alatima tako da sa jednom moze da se zatvara od flasice od 20 ml pa do balona od 5L.

    Član 451

    Staklenu ambalazu koja je upakovana propisno na paletu ne treba prati. Ona je sterilnija od bilo koje vode kojom se pere i ispira. A, zasto koristiti hemijska sredstva da bi bilo navodno cistije. Propisno pakovanje podrazumeva paletu i izmedju redova ambalaze plasticne podloske a nikako kartonske. Oko svega toga dodje cvrsta plastina strecovana folija. Takvu ambalazu treba takodje propisno skladistiti, a to znaci cisto, suvo, promajno i bez prasine mesto. Ako je sve ovo ispunjeno nije potrebno nikakvo pranje. Ono sto se eventualno moze raditi radi svake sigurnosti je pre upotrebe primeniti izduvavanje sa sterilnim komprimovanim vazduhom. To je dakle sve. Nikakve peracice od inoxa nisu potrebne. Ovo je moje 35-ogodisnje iskustvo.

    Član 3.048

    Kada bi mi bili Nemacka ili neka druga uredjena drzava to bi bilo bas tako kao sto si napisao, ali mi nismo niti cemo skorije biti. Uvozim ambalazu iz Moldavije i Italije a kupijem i jedan deo iz Paracina, za sve ove godine koliko radimo svega zam se nagledao u plaetama i flasama. Nemacke staklare i dalje koriste karton u paletama, a da neprisam ostale. jedino Italijani koriste plastiku o kojoj ti pricas. Veliko je pitanje kada su palete zapakovane u fabrici i koliko su stajale. Svako ko je uvozio flase zna d ase veci deo boca stancuje jednom u godini ili na dve godine (kada ima dovoljno porudzbina da pokrenu liniju), tako je sa vim mogucim staklarama. Koja je verovatnoca da nista ne udje u paletu. Ne znam gde si ti nabavljao te tako ciste i sjajne, svako ko je punio nesto zna da u njima prasine, insekata koji su se zalepili za flasu. Muke zive da ih odlepis, pojedine flase se napune vodom sa tecnoscu za pranje i ostave preko noci pa tek sutra dan operu. Paracinska ambalaza je katastrofa i u staklari obavezno pitajte da li treba prati pa cete videti kakav cete odgovor da dobijete, ja sam pitao i njih i tehnologe i niko mi nije dao preporuku da punim u neoprane flase. Svaka firma radi da sto manje ulaze u bezpotrebnu opremu ali se svi koji ozbiljno bave proizvodnjom na kraju odluce za peracicu jer vise ne znaju gde da skladiste prljave-ulepljene flase koje su se vremenom nakupile iz svake palete po malo. Dosta proizvodnji vina, rakije, paradajiza u flasama koriste polovnu ambalazu pa traze da im napravimo peracicu sa toplim pranjem, jer su flase od ko zna cega.
    Svega tu ima, samo je jedino oprana ambalaza sigurno cista. Naspite rakiju u paracinsku opranu i neopranu flasu pa pogledajte razliku. Tu vam ne treba niko da bi ste zakljucili sta je cistije a koja ima na staklu blago zamucenje. Sve zavisi sta ko zeli na kraju da postigne i koja ciljna grupa kupuje njegov proizvod. Za alkose i sljokare nije bitno u sta ste zapakovali kakvo je, samo jel to udara u glavu ili ne. Pa sad sami odlucite.

    Član 451

    Potpuno se slazem.
    Ja iskljucivo dopustam koriscenje propisno zapakovane i neostecene ambalaze. Paracinska ne dolazi u obzir. Jako je dobra ambalaza iz Straze, to je negde na granici Hrvatske i Slovenije. To je vec evropa.
    Ako mora da se pere onda se to radi po posebnoj proceduri i sa tacno dozvoljenim sredstvima i koncentracijama. To nije bas jednostavno, zahteva vremena, dodatnih sredstava i obilne kolicine vode za ispiranje. Kada se sve stavi na papir vidi se da se isplati nabaviti novu i propisno zapakovanu ambalazu.
    Pozdrav
    Milivoje Jovic

    Član 25.337

    G. dine Vladimire upravo sam sada u fazi odabira praonice boca, stoga Vas najljubaznije molim da mi  proslijedite prospekte od Vaše peračice sa cjenom na frut_al@yahoo.com i imali negdje na youtube prikaz da se može pogledati Do Vašega odgovora Lp

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.