• Autor
    Članci
  • Član 38.339

    Poštovani,treba mi pomoć. Da li neko zna firme koje se bave izradom recepture za čajeve? Da malo pojasnim,u pitanju su uvozni čajevi za detoksikaciju i mršavljenje. Sada želimo da napravimo nešto svoje,sa istim efektima ali sa domacim biljkama. kasnije bi radili na proširenju asortimana,toj jos nekim efektima. Biljke koje se nalaze u uvoznim čajevima ne rastu  kod nas a uvoz istih nam je ne isplativ. Bila bih vam zahvalna na pomoći. Možete me kontaktirati na mail Jovana.srj@gmail.com

    Član 451

    Jovana, ne znam sta Vam je cilj. Vidim da jasno isticete isplativost-neisplativost. Jeli Vam cilj samo zarada, cim vidim da ste udarili na mrsavljenje. Danas se svi osecaju debelim, a pogotovu zene. Znaci tu je trziste beskonacno veliko. No mrsavljenje nema velike veze sa cajevima. Ima direktnu vezu sa hranom; manje jesti i imati dobar metabolizam i eto to je to. Dakle tu cajevi nemaju mesta osim kao podvala. Jos nesto; detoksikacija organizma i mrsavljenje nisu blizu jedno drugog. I jako mrsava osoba moze da bude puna otrova pa tu ne treba mrsavljenje vec detoksikacija. Velika je podvala kada neko popije neki caj pa izbaci visak tesnosti iz sebe, a svi manje vise imaju visak, bice laksa za 2-4 kg. To prevaranti pripisuju da je mrsavljenje, a nije. To je samo gubitak na tezini zbog izbacene tecnosti diuretizacijom. Kada je u pitanju detoksikacija, e to pozdravljam. To svima treba i tu su cajevi neprikosnoveni. Ali treba znati da nema uspesne detoksikacije bez kretanja i fizicke aktivnosti. Dakle, sami cajevi su zabluda. Kod nas ima puno biljaka koje podsticu detoksikaciju kroz diuretizaciju. Njih je najbolje koristiti kao tinkture i to iz dva rzaloga. Prvo voda kao caj je slab rastvarac korisnih komponenti i drugo, na povisenoj temperaturi kuvanjem se gube mnoge dragocene supstance. To je jako siroka i kompleksna oblas i voleo bih da diskutujemo o tome. Molim vas da se jave oni koji nesto znaju o ovome i daju doprinos forumu, a ne oni koji ce samo da kritikuju ne rekavsi nista drugo.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant; 062-8286083, 064-1941083

    Član 3.407

    Nudim  konsalting-stručno savetovanje iz oblasti tehnologija hrane.Konsalting prilikom izrade pogona  za preradu voca I povrca po svim vazecim domacim standardima  I standardima   EU,( hladnjace, susare, i pogoni za toplu preradu)- Razvoj novih procesnih tehnologija , izrada receptura, proizvodjackih specifikacija I usaglasavanje proizvoda sa  standardima i regulativom.iz oblasti:·   hladjenja ( ulo hladnjace, plusne I minusne hladnjace)·   tople prerade voca I povrca (slato, dzem, ajvar…) industrijski ili na tradicionalan nacin bez konzervansa,·        proizvodnja prirodno cedjenih sokova bez konzervansa,  ·        susenje lekovitog  bilja ,voca , povrca i pecuraka ( trakasta I tuneleske susare)·        susenje liofilizacijom, (liofilizatori),·        ekstrakcija bilja ( izrdada preparata),·        proizvodnja i pakovanje biljnih cajeva I  praskastih proizvoda ( puding, slagovi, vegeta….)·    opremanje pogona sa nasavremenijim  optickim masinama  za sortiranje.- Razvoj organizacione strukture i strukture menadžmenta- Unapredenje  proizvodnog procesa , procesa kontrole i pracenje tokaproizvodnje.- Implementacija sistema kvaliteta:-  Standardi kvaliteta ISO 9001-   Standardi bezbednosti hrane (HACCP, ISO 22000, IFS, BRC, FSSC 22000) –  Projektovanje i izrada planova upravljanja otpadom.
    Napomena: posedujem velikoiskustvo  ( 30 godina) u ovim oblastima. 
     Dragan Stanojevic dipl.ing.Email:dragan.stanojevic.le@gmail.com 069 33 26 059

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.